SEGRE

PLANIFICACIÓ ECONÒMICA

Proposen crear un macrocentre logístic multisectorial per captar indústries

El grup va presentar ahir les seues conclusions sobre la indústria.

El grup va presentar ahir les seues conclusions sobre la indústria.COMPROMESOS AMB EL FUTUR DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compromesos amb el futur de Lleida proposa crea un macrocentre logístic multisectorial per captar noves indústries al territori. El grup d’opinió i de debat, que promou la Fundació ICG, considera que aquest gran espai, que s’hauria d’ubicar a peu de l’autovia A-2, podria servir “com a imant per a la captació d’una activitat industrial més gran, necessària per al desenvolupament econòmic de Lleida i la seua àrea d’influència”. Altrament, planteja impulsar “de manera urgent” més sòl industrial, però “en llocs on estratègicament sigui recomanable”, i rellançar nous àmbits industrials “que generin riquesa i nous llocs de treball”, com l’activitat de transformació i comercialització agroalimentària, la generació d’energia, la tecnologia o la indústria auxiliar de l’automòbil.

El grup, format per personalitats de Lleida, veu “molt necessari que la indústria prengui un paper més protagonista en el conjunt de l’economia de Lleida” i “trenqui d’una vegada per sempre amb el paper preponderant d’un territori on impera, d’una banda, l’economia agrària i ramadera i, d’altra banda, el sector serveis”.

S’aposta, per exemple, pel polígon de Torreblanca-Quatre Pilans de Lleida, amb una extensió que supera les 300 hectàrees.

tracking