SEGRE

Reciclar llaunes i botelles de plàstic tindrà un incentiu ambiental el 2020

Els responsables de The Circular Lab.

Els responsables de The Circular Lab.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

The Circular Lab, el primer centre d’Europa especialitzat en l’economia circular situat a Logronyo, ultima amb les administracions locals i autonòmiques implantar el 2020 incentius ambientals que rebrà el ciutadà per dipositar llaunes, botelles de plàstic i bric, al contenidor groc de reciclatge. Així ho ha anunciat aquest dilluns el CEO d’aquest centre, Óscar Martín, amb motiu de la visita de l’alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso de Mendoza, a aquest centre, que en els seus tres anys de funcionament ha invertit deu milions d’euros en 150 projectes.

Aquest projecte d’incentius ambientals, que llança Ecoembes, permetrà el ciutadà connectar el seu mòbil amb el contenidor groc, de manera que, per cada acció de reciclatge, el sistema computarà digitalment "recicles", que són "punts" digitals, que li permetran bescanviar per productes relacionats amb la sostenibilitat.

L’experiència pilot s’ha iniciat a Catalunya, a Sant Boi de Llobregat, Granollers, Igualada i els municipis de la comarca de Pla de l’Estany (Girona); i ben aviat està previst la seua implantació a La Rioja, les Balears, València, Múrcia, Castella-la Manxa, Galícia, País Basc i Madrid.

La demanda d’aquest projecte "està sent magnífica" per part de diferents administracions, que "han vist els resultats –a Catalunya– i volen atansar als seus ciutadans la facilitat de reciclar i obtenir incentius ambientals –'recicles’- al dipositar llaunes, botelles de plàstic i brics al contenidor groc, després de descarregar-se al seu mòbil, una "app" específica per a això, que ha desenvolupat The Circular Lab.

L’objectiu d’aquest projecte és incrementar les taxes de reciclatge i aconseguir reciclar el cent per cent dels envasos que es consumeixen a les llars i que es dipositen als contenidors groc i blau, encara que en una primera fase serà en el groc, ha detallat Martín, per a qui "recicles" és "una revolució completa del reciclatge".

Juntament amb aquest projecte, The Circular Lab té previst que el 2021 estigui operatiu en empreses espanyoles l’eina "Packaging Circular Design", que permet predir i modificar l’impacte ambiental dels seus envasos abans de fabricar-los, ha informat. Ha subratllat que aquest projecte es justifica en que el 80 % de l’impacte ambiental d’un envàs es pot evitar en la seua fase de disseny, la qual cosa es coneix com a ecodisseny; i l’objectiu final és que sigui l’empresa la que decideixi quina solució d’envasament aplicar conforme a les seues necessitats i que l’envàs pugui ser reciclat en la seua totalitat.

tracking