SEGRE

RÀNQUING ANUAL

Tres empresaris de Lleida, entre els més rics de l'Estat

Una de les escasses imatges d’Amancio Ortega.

Una de les escasses imatges d’Amancio Ortega.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres empresaris de Lleida es troben a la selecta llista de les dos-centes fortunes més grans l’Estat que, un any més, es manté liderada pel magnat d’Inditex, Amancio Ortega, encara que la crisi del coronavirus li ha passat factura i ha passat en un any de tenir un patrimoni de 72.640 milions d’euros a 60.440. L’empresari de Sedó Josep Llorens Torra ha millorat del lloc 47 al 40 gràcies a una fortuna estimada de 1.310 milions d’euros. Aquest empresari de la construcció i alma mater de l’Epsa Grupo ha vist incrementada la seua fortuna en 10,08 per cent, segons l’informe que publica anualment el diari El Mundo.

La família Vall Esquerda, propietària del grup agroalimentari Vall Companys, també millora posicions, en aquest cas del 68 al 57, gràcies a una fortuna que s’ha revaloritzat un 5,6 per cent, fins a assolir els 850 milions. La família Vall Pla, que apareix a l’informe amb l’Harinera Vilafranquina com a part del seu patrimoni, entra aquest any al selecte grup de les 200 fortunes estatals més grans a la posició 196.

En aquest cas, amb 260 milions, després de créixer un 8,3 per cent a l’últim exercici. A la llista s’inclouen també altres empresaris amb forts interessos o inversions a Lleida, com pot ser l’exemple de José María Costa, de Cárnicas Costa, al lloc 191 amb 265 milions.

La família Alsina destaca en l’empresariat carni estatal al costat d’altres líders el sector

El rotatiu elabora un rànquing català en el qual, a més dels citats, inclou Tatxo Benet al lloc 57 i amb 240 milions, al davant del seu soci Jaume Roures, amb 210. També inclou la Família Pont, del grup alimentari Borges, amb 165 milions a la posició 76, i Francesc Argilés de Nufri, al 99 amb 105 milions.

Porcí

En aquesta ocasió, el diari s’atura en el que qualifica les fortunes del porcí, encapçalades per la família Fuertes d’El Pozo (1.700 milions) i inclou al grup a la família Alsina de BonÀrea, a la qual atribueix 95 milions.

La crisi del coronavirus “s’emporta” 23.280 milions Les fortunes espanyoles més grans aguanten l’envestida de la pandèmia i redueixen el seu patrimoni un 8,7%, una xifra que suposa 2,3 punts menys que la caiguda del PIB (11%). Amancio Ortega, la seua filla Sandra i la resta de famílies del tèxtil s’hi deixen 15.550 milions.

Els onze grans del sector turístic perden 3.400 milions, el 27% del seu patrimoni. Els nou-rics de les renovables i el sector carni guanyen pes, segons El Mundo.

Juan Roig, president de Mercadona, amb una fortuna estimada de 9.350 milions, recupera el segon lloc. El líder Ortega veu retallada la seua fortuna en un 16,9% i se situa en 60.440 milions.

El tercer és Rafael del Pino, de Ferrovial, que intercanvia posició amb Roig. A l’últim exercici la crisi li ha costat un 20,4 per cent i es queda en 8.000 milions.

tracking