SEGRE

Uns 4,7 milions de persones no poden permetre's vacances

UGT alerta que Espanya és el segon país de la Unió Europea amb més gent que no pot permetre’s anar-se’n de vacances

Una platja de Cambrils.

Mor ofegat un home en una platja de CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT ha alertat que Espanya és el segon país de la Unió Europea amb més gent que no pot permetre’s anar-se’n de vacances, segons es desprèn d’un informe de la Confederació Europea de Sindicats, de la qual UGT és membre fundador. El sindicat apunta que “els salaris ínfims” deixen 35 milions de persones a la Unió Europea sense vacances, de les quals 4,7 milions viuen a Espanya. A més, la desigualtat vacacional ha crescut 1,7 punts percentuals al país.

En concret, el 28% de la ciutadania de la Unió Europea no pot permetre’s passar una setmana de vacances fora de casa, percentatge que augmenta al 60% per a les persones els ingressos de les quals estan per sota del llindar del risc de pobresa. El sindicat ha insistit que les vacances no han de ser un luxe per a uns quants. Per això, ha afirmat que és “crucial” que la directiva de la UE sobre salaris mínims adequats es reforci per garantir que aquests augmentin fins que s’asseguri que no hi hagi persones treballadores vivint en la pobresa.

D’altra banda, UGT ha remarcat que és necessari apujar l’SMI, però que, malgrat l’acceleració de la recuperació econòmica després de la pandèmia, “l’Executiu continua insistint a alimentar les desigualtats estructurals del país”.

tracking