SEGRE

CONGRÉS ENGINYERS AGRÒNOMS

Producció de soja a Lleida per a burgers vegetals

Zyrcular Foods en necessita 30 tones

Santi Aliaga, CEO de Zyrcular Foods, i Dani Plaza, professor de la UdL, van explicar el projecte.

Santi Aliaga, CEO de Zyrcular Foods, i Dani Plaza, professor de la UdL, van explicar el projecte.ZYRCULAR FOODS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Zyrcular Foods, dedicada a la producció, investigació i distribució de productes de proteïna alternativa, va explicar ahir en el V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms que treballa amb la Universitat de Lleida per analitzar i promoure el cultiu de proteïna vegetal de proximitat a Ponent i la zona de la Vall de l’Ebre. Pretén diversificar l’economia, reduir emissions i la dependència de matèries primeres estrangeres per “elaborar productes 100% vegetals la matèria primera dels quals sigui d’aquí, de proximitat, i no provingui de mercats exteriors”, va explicar Santi Aliaga, CEO de Zyrcular Foods.

La companyia, juntament amb la UdL i les empreses Cooperativa d’Artesa de Segre, Semillas Batlle, Elian i Metalquimia, estan treballant a nivell d’anàlisi per “disposar, inicialment, de 30 tones de soja de proximitat, de Ponent o de la zona de la Vall de l’Ebre que permetin elaborar burgers o salsitxes vegetals cent per cent d’aquí”.

D’altra banda, representants d’Agricultura d’Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, la Rioja i Catalunya van defensar prioritzar les empreses familiars i afrontar la despoblació rural de manera transversal.

tracking