SEGRE

CONSTRUCCIÓ PROJECTES

L'empresa PMP inverteix 3 milions a les Borges i crea 30 llocs de treball

Amplia les instal·lacions per produir cases prefabricades entrega clau en mà || El projecte ha comptat una ajuda de 132.000 euros per part d'Acció

Montse Pujol i Albert Castellanos van visitar les instal·lacions amb els alcaldes de les Borges i de Lleida.

Montse Pujol i Albert Castellanos van visitar les instal·lacions amb els alcaldes de les Borges i de Lleida.E.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa lleidatana PMP Prêt-à-porter cases ha invertit tres milions d’euros per ampliar en 8.000 metres quadrats les instal·lacions de les Borges Blanques on produeix cases prefabricades amb la posada en marxa d’una nova línia automatitzada. Aquesta inversió comporta la creació d’una trentena de llocs de treball, dels quals la meitat ja s’han incorporat a la plantilla, que arribarà a les 115 persones. L’objectiu de l’ampliació, que es completarà entre aquest any i el vinent, és construir el 80% dels habitatges a la fàbrica i garantir la màxima certificació energètica, escurçar el termini de producció i reduir emissions i la generació de residus.

La directora de l’empresa, Montse Pujol, va explicar que tots els projectes són clau en mà, cosa que garanteix un preu tancat i evita desviacions que en la construcció tradicional, va dir, acostumen a ser d’un 20 a un 30%. El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’Acció, Albert Castellanos, va visitar ahir PMP, que ha rebut una ajuda de 132.000 euros de l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la conselleria. PMP Prêt-à-porter dissenya i produeix habitatges construïts de forma industrialitzada amb la màxima certificació energètica i mitjançant tecnologia vinculada a la indústria 4.0 com la robòtica, la qual cosa permet a la companyia escurçar el termini de construcció i augmentar l’eficiència del procés.

Ja n’ha fabricat quatre-centes, fonamentalment a Catalunya i també a Madrid, on ha obert recentment una delegació que se suma a les de Lleida i Barcelona.Fins ara, completava el 50 per cent del procés de fabricació dels habitatges a la planta de les Borges i l’altra meitat s’executava a l’obra, on acaba de fer el muntatge de les cases. Ara, amb la nova línia productiva, PMP pot produir també envans interiors, aïllaments i instal·lacions tant per a edificis unifamiliars com a plurifamiliars en altura; per la qual cosa el 80 per cent de la construcció de l’habitatge estarà industrialitzada a la fàbrica, segons Pujol. L’empresa pot construir un habitatge en dos mesos i mig i reduir fins en un 60% les emissions de transports i desplaçaments i un 75% la generació de residus. El cost per metre quadrat és de 1.000 a 1.500 euros de mitjana, en funció dels acabats.

tracking