SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

El campió Rosberg es retira

Cinc dies després de guanyar el primer títol mundial als 31 anys anuncia que posa fi a la seua carrera || Havia renovat al juliol per Mercedes fins al 2018

Nico Rosberg, diumenge celebrant la victòria a Abu Dhabi que suposava a més el títol mundial.

Nico Rosberg, diumenge celebrant la victòria a Abu Dhabi que suposava a més el títol mundial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes) va anunciar ahir la seua retirada immediata de la Fórmula 1, tot just al cap de cinc dies de proclamar-se campió mundial per primera vegada en la seua carrera i emular el seu pare. L’alemany, de 31 anys, va aconseguir el títol diumenge passat en un agònic final de Mundial a Abu Dhabi.

Després de celebrar-ho amb la família i complir els compromisos promocionals de rigor, Rosberg va sorprendre el món sencer a la gala de la Federació Internacional de l’Automòbil que es va dur a terme ahir a Viena. “Vull aprofitar aquesta oportunitat per anunciar que he decidit posar fi a la meua carrera a la Fórmula 1 aquí i en aquest precís moment”, va declarar Rosberg, que va renovar el contracte amb Mercedes a finals de juliol, i que estava previst inicialment que s’acabés a finals del 2018.

“Després de passar-me 25 anys corrent, el somni de proclamar-me campió del món de Fórmula 1 s’ha fet realitat. He escalat aquesta muntanya i ara sóc al cim, i això és bo.” Va explicar que està “totalment convençut” d’aquesta inesperada decisió. “Ara obriré un nou capítol en la meua vida. Tinc curiositat per veure el que m’espera”, va apuntar. “Aquesta temporada ha estat tremendament dura. Vaig empènyer com un boig en cada una de les facetes per superar la decepció dels dos últims anys. Però tot plegat també va tenir un impacte en aquells que estimo”, va prosseguir el comunicat.

“Vaig prendre la decisió dilluns a la nit. Després de reflexionar durant un dia, les primeres persones a qui ho vaig dir van ser Vivian (la seua dona) i Georg (Nolte, de l’equip Mercedes), seguit per Toto (Wolff)”, va assenyalar el pilot.

Alonso, principal candidat per substituir-lo a l’equip MercedesUn dels principals candidats per substituir Nico Rosberg és l’espanyol Fernando Alonso. Sense anar més lluny, al maig aquest nom va ser el que va sonar amb més força com un hipotètic substitut de l’alemany, que en aquell moment encara no havia prorrogat el vincle amb Mercedes. El mateix Toto Wolff, cap de l’equip Mercedes, no va dubtar llavors a elogiar l’asturià. “Manté la velocitat i la motivació. És un dels millors pilots de la història, adoro el seu caràcter”, va dir Wolff.

tracking