SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Bottas firma el seu primer triomf

Alonso no va poder prendre la sortida

Bottas celebra el triomf al podi amb Vettel, que va ser segon.

Bottas celebra el triomf al podi amb Vettel, que va ser segon.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valtteri Bottas va demostrar ahir a Sotxi que també sap guanyar i per fi pot mostrar la victòria del Gran Premi de Rússia com el primer triomf en el seu palmarès. Bottas va entrar en el seu dia a Mercedes com a substitut de l’alemany Nico Rosberg, que també va brillar l’any passat a Sotxi. En el seu quart Gran Premi al volant d’un Mercedes, el número 81 des de la seua estrena amb Williams l’any 2013, va premiar l’aposta de l’escuderia.

El Gran Premi de Rússia va començar de manera accidentada, amb un xoc al revolt 2 entre els monoplaces del francès Romain Grosjean (Haas) i del britànic Jolyon Palmer (Renault). Tots dos van quedar fora de la carrera, de la mateixa manera que l’asturià Fernando Alonso, que ni tan sols va poder començar. El seu McLaren es va quedar aturat durant la volta de formació, de manera que la quarta prova del Campionat del Món de Fórmula 1 va començar amb una mica de retard després de la decisió de l’organització d’avortar la sortida.

Bottas ja era el líder en el moment en què es va produir la col·lisió, després d’una gran arrancada que li va permetre remuntar des de la tercera plaça de la qual sortia. L’australià Daniel Ricciardo, va haver d’abandonar per un problema en el seu Red Bull en la volta 6. La prova va derivar, a continuació, en un cara a cara entre Valtteri Bottas i Sebastian Vettel, amb Kimi Raikkonen i Lewis Hamilton endarrerits, molt més enrere.

Vettel, que sortia des de la pole, no es va rendir malgrat el creixent avantatge que va agafar el pilot de Mercedes. Va perfeccionar la seua conducció sobre el traçat però va haver d’assumir la superioritat del guanyador per un ajustat marge de 0.617 segons. Finalment, Raikkonen va ser qui va completar el podi, mentre que Hamilton va mantenir la quarta posició. El mexicà Sergio Pérez (Force India) va ser sisè, darrere dels dos Mercedes, els dos Ferrari i el Red Bull de l’holandès Max Verstappen. Van completar el Top 10 el seu company a Force India, el francès Esteban Ocon, l’alemany Nico Hülkenberg (Renault), el brasiler Felipe Massa (Williams) i el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso). Sainz, que aquesta temporada ha puntuat en tres de les quatre carreres disputades, va destacar després del Gran Premi que va rescatar “un puntet” en una cursa en la qual sortia catorzè a l’arrossegar una penalització de tres posicions a la graella de sortida del Gran Premi de Bahrain. Després d’aquesta carrera, Vettel continua primer, seguit per Hamilton, Bottas i Raikkonen. La pròxima cita del campionat serà d’aquí a dos setmanes a Montmeló.

“He necessitat 80 curses, però ha valgut la pena” “He necessitat més de vuitants grans premis per celebrar la meua primera victòria, però ha merescut la pena”, va dir Valtteri Bottas després del Gran Premi de Rússia. Fernando Alonso va lamentar que “el cotxe s’ha parat del tot abans d’entrar al carrer de boxes i aquesta vegada ni tan sols he pogut començar la cursa”, i va afegir que “és necessari millorar”.

tracking