SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Màlaga no va ser Tenerife

El Madrid guanya a La Rosaleda i s’emporta el títol de Lliga cinc anys després, davant d’un Barça que va fer els deures però va haver de remuntar davant de l’Eibar || L’afició blaugrana no va poder repetir l’èxit de les temporades 91-92 i 92-93, quan els blancs van perdre en l’última jornada amb els tinerfenys

Messi, amb un expressiu gest durant el partit d’ahir davant de l’Eibar.

Messi, amb un expressiu gest durant el partit d’ahir davant de l’Eibar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Màlaga no va ser Tenerife. El Madrid no va fallar ahir a l’estadi de La Rosaleda (0-2) i es va emportar, cinc anys després, el títol de Lliga, el 33 de la seua història, fent esteril la victòria del Barcelona sobre l’Eibar en un partit en el qual els de Luis Enrique, en el seu últim partit al Camp Nou, van haver de remuntar dos gols davant de l’Eibar (4-2).

El barcelonisme somiava que pogués repetir-se el que va ocórrer fa 25 anys a Tenerife. Les circumstàncies eren semblants. Madrid i Barça arribaven a l’última jornada amb opcions al títol, però el Madrid depenia de si mateix, mentre que el Barça havia de guanyar i esperar una entrepussada del seu rival. Era la temporada 1991-92 i el Madrid jugava a Tenerife. I va succeir. Va perdre i la Lliga va ser per al Barça. I va tornar a repetir-se l’any següent. El Madrid va caure de nou en l’última jornada de la 1992-93 i el títol va tornar a ser per al Barcelona. Allà es va forjar la famosa flor de Johan Cruyff que, com a entrenador del Dream Team, encara tornaria a guanyar una Lliga en l’última jornada sense dependre de si mateix amb un penal fallat pel deportivista Djukic en la 1993-94, en pugna aquesta vegada amb el Deportivo.

El crac argentí obté per quarta vegada el títol de màxim golejador europeu, gràcies als seus 37 gols

Però Màlaga no va ser Tenerife i el Madrid ho va demostrar molt aviat. Cristiano Ronaldo només va necessitar dos minuts per marcar el 0-1 i, a sobre, poc després l’Eibar anotava el 0-1 en un Camp Nou que s’acomiadava de Luis Enrique. No hi va haver sorpresa i el Madrid va tancar el títol sumant 93 punts, tres més que els blaugranes. El Barça de Luis Enrique, això sí, va batre el seu propi rècord golejador i tanca la Lliga havent marcat 116 gols, superant per un els 115 que va firmar el Barça de Tito Vilanova en la temporada 2012-2013.

Leo Messi, autor de dos gols en la remuntada d’ahir davant de l’Eibar, es va assegurar la quarta Bota d’Or com a màxim artiller europeu, tancant el curs amb 37 gols. Això sí, li queda encara un partit per millorar aquest registre, ja que el Barça disputarà dissabte vinent, dia 27, la final de la Copa del Rei davant de l’Alabès.

El Madrid, tot just acabar el partit de Màlaga, es va dirigir directe a Cibeles per celebrar allà el títol amb els aficionats. També als carrers de Lleida els seguidors blancs van celebrar un títol que l’equip no aconseguia des de la 2011-12. Un dels jugadors del Madrid, el porter costa-riqueny Keylor Navas, es va rapar el cap després de la consecució del títol de Lliga a Màlaga en homenatge als nens que lluiten contra el càncer. “M’he tallat els cabells pels nens que lluiten contra el càncer a l’hospital. Per les seues famílies, perquè continuïn lluitant”, va explicar el jugador. El club va rebre felicitacions de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena i del president del Govern, Mariano Rajoy, entre d’altres. La plantilla blanca, després de la celebració d’ahir, acudirà avui, com és tradicional, a les seus de l’ajuntament i de la comunitat de Madrid.Els jugadors tindran descans fins dijous. També tenen un partit al davant, en el seu cas la final de la Champions, que jugaran davant de la Juventus el dia 3 de juny a Cardiff. Cristiano Ronaldo va dir, després del partit, que la gent parla d’ell com si fos un “delinqüent” i va ressaltar que no és un sant, encara que tampoc “el diable”.El portuguès va fer aquestes declaracions després de ser qüestionat per la imatge de dimecres en la qual qüestionava el jugador del Celta, Cabral, donant a entendre que esperava un maletí.

Zidane, per la seua part, va dir que “és un moment important per a l’entrenador, però també per al grup. La clau de l’èxit de l’equip ha estat en el grup, que ha estat molt unit tot l’any. Per la meua part puc estar molt content perquè, potser, és el dia més feliç de la meua vida”.

Barcelona, At. Madrid i Sevilla són els equips que acompanyaran el Madrid a la Champions, mentre que Vila-real i Reial Societat jugaran l’Europa League. Els donostiarres van sumar ahir un valuós punt a Vigo que relega l’Athletic a la setena plaça, encara que també la jugarà si el Barça guanya la Copa del Rei.

A Lleida, els seguidors del Madrid també van celebrar el títol

Messi, amb un expressiu gest durant el partit d’ahir davant de l’Eibar.

Messi, amb un expressiu gest durant el partit d’ahir davant de l’Eibar.EFE

tracking