SEGRE

MOTOCICLISME

El Circuit de Jerez portarà el nom del desaparegut Ángel Nieto

El Mundial va guardar un minut de silenci

Pilots i membres dels seus equips es van unir per guardar un respectuós minut de silenci.

Pilots i membres dels seus equips es van unir per guardar un respectuós minut de silenci.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circuit de Jerez portarà el nom d’Ángel Nieto, la llegenda del motociclisme espanyol que va morir dijous passat als 70 anys. L’alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez Díaz, s’ha posat en contacte amb la família del campió per demanar-los permís perquè el circuit, que molts consideren “la Catedral” del motociclisme mundial, porti el seu nom.

Una mostra més de reconeixement cap al de Zamora, al qual aquest diumenge es va retre un gran homenatge en el Gran Premi de la República Txeca, que va començar amb un minut de silenci. Amb una gran emoció, els pilots i membres dels seus equips, es van reunir sota una fina pluja al circuit de Brno rere una pancarta amb la llegenda “Gràcies, Mestre”. L’acte es va acabar amb una gran ovació en honor del desaparegut pilot.

La família de Nieto va llançar part de les cendres al mar d’Eivissa, l’illa on el pilot va viure els últims anys

En un altre rètol amb la seua foto col·locada a terra podia llegir-se “12+1”, el número amb què Ángel Nieto es referia per superstició als 13 títols de campió del món que va guanyar –sis en la categoria de 50 cc i set en la de 125 cc– entre el 1969 i el 1984.

L’esportista castellanolleonès tenia el segon millor palmarès de tots els temps en aquest esport, només darrere de l’italià Giacomo Agostini, que va guanyar quinze títols en 350 cc i 500 cc del 1966 al 1975.

Nieto, que va morir vuit dies després de tenir un accident de quad, descansa ja al mar d’Eivissa després que els seus familiars llancessin a l’aigua part de les seues cendres al costat de l’illa d’Es Vedrà, un dels paratges balears més bonics. La resta de les cendres aniran a Madrid, on tindran lloc diversos homenatges al zamorà de naixement però vallecà d’adopció i que vivia i estava enamorat d’Eivissa.

tracking