HOQUEI OK LLIGA

Victòria de l'ICG amb sabor a Copa

L’ICG Software derrota el Caldes amb un ‘hat-trick’ de Candanedo i fa un gran pas cap al primer dels objectius de la temporada || Albert Folguera diu que la primera part no va ser bona

Darío Giménez intenta una jugada en una acció del partit d’ahir.

Darío Giménez intenta una jugada en una acció del partit d’ahir.ÒSCAR MIRÓN

L’ICG Software va aconseguir ahir una victòria solvent sobre el Caldes (4-1), amb la qual manté la bona ratxa a l’OK Lliga i fa un pas de gegant per disputar la Copa del Rei, el primer dels objectius que s’havia marcat el club per a aquesta temporada. Amb només 9 punts per jugar-se en el que queda de primera volta, el Llista manté 7 punts d’avantatge sobre el vuitè classificat, l’últim que en principi es classifica per a la Copa. Matemàticament encara no s’ha aconseguit l’objectiu, però el té molt a prop. El pitjor per als lleidatans és que ara l’esperen de forma consecutiva els tres primers classificats, el Barça (que ahir va perdre el liderat al no passar de l’empat davant del Vic), el Liceo i el Reus. El millor és que els seus rivals també tenen algun partit complicat i hi ha encreuaments directes.

El Llista va obtenir una victòria més còmoda del que es va demostrar sobre la pista, sobretot a la primera meitat. En els primers 25 minuts, l’equip d’Alberto Folguera ho va passar malament encara que a la segona ja va poder encarrilar ràpidament el matx i no va patir. El gran protagonista va ser César Candanedo, que va firmar un hat-trick, per demostrar que aquesta plantilla té molts jugadors capaços de marcar. Amb la victòria d’ahir, el Llista encadena sis jornades sense perdre, saldades amb quatre triomfs i dos empats.

El Llista té 7 punts de marge sobre el vuitè, amb només 9 per jugar-se en la primera volta de la Lliga

El marcador el va obrir Joan Cañellas amb un gran tret llunyà (1-0, 13’), però el Caldes es va mostrar sempre farragós, va crear molt perill i va ser l’excel·lent actuació de Lluís Tomàs la que va mantenir l’equip en el duel. Molera va empatar a quatre minuts del descans (1-1), però Candanedo va anotar un gran gol només dos minuts més tard per situar el 2-1 en el marcador.

La segona part ja va ser diferent. Candanedo va marcar el 3-1 només començar (27’) i encara que el Caldes va estavellar la bola al pal poc després, el 4-1, també de Candanedo en el 31, va deixar la victòria encarrilada. Darío Giménez va fallar un llançament de falta directa i, a falta de 9 minuts, Lluís Tomàs va parar un penal impedint que el Caldes tornés a l’encontre.

“A la primera part ens han fotut un bany”, va admetre Albert Folguera. “A la segona sí que hem sentenciat, encara que en aquest esport un penal o una falta directa et poden complicar el partit. La Copa la tenim molt bé, però encara no està fet”, va assenyalar el tècnic.