SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Màrquez llança un avís

El lleidatà confirma una millora de l’Honda a Qatar amb el segon crono || Zarco va marcar la ‘pole’, amb Dovizioso cinquè i Valentino Rossi, vuitè

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Johann Zarco (Yamaha YZR M1) es va acabar emportant la primera pole position de la temporada, la del Gran Premi de Qatar de MotoGP, en una sessió en què Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va avisar de les seues intencions, al confirmar l’eficient progressió tècnica experimentada per la moto. Un dels grans dubtes de tot l’hivern era saber si els enginyers d’Honda serien capaços de donar al campió del món la moto que els estava demanant, i els resultats de Losail no fan sinó confirmar aquest punt.

El lleidatà va deixar clar que un circuit en el qual tradicionalment l’Honda no havia aconseguit un bon rendiment, aquesta campanya ha brillat a un nivell molt alt, cosa que segurament li permeti lluitar avui per la victòria en l’única carrera que es disputa de nit. Ja a la segona volta Marc va mostrar les cartes a l’aconseguir un registre quatre dècimes de segon més ràpid, 1:54.411, que el seu anterior millor temps de tot el cap de setmana, 1:54.850, que encara milloraria poc després amb un 1:54.368, que Dovizioso s’encarregaria de batre cap al final de la sessió (1:54.0754). A tres minuts per a la conclusió, els pilots van tornar a saltar a pista, el primer d’ells, Jorge Lorenzo (Ducati), que en una gran volta va assaltar el podi, del qual el va treure poc després Pedrosa. Encara havien de deixar el segell els grans aspirants. Zarco i Màrquez venien en casc roig, però va ser finalment el gal el que va aconseguir la posició de privilegi destrossant el rècord del circuit (1:53.680). Així, Màrquez sortirà segon i Dovizioso cinquè, al costat d’Àlex Rins (Suzuki), mentre que Pedrosa ho farà des de la setena plaça, Valentino Rossi (Yamaha) des de la vuitena, Lorenzo des de la novena i Maverick Viñales, des de la dotzena.

“Estic molt content. Hem tret petroli d’aquesta volta ràpida. Si no hagués tingut ningú de referència al davant no hauria fet aquesta volta”, va reconèixer el lleidatà després de la sessió, puntualitzant que “l’objectiu era estar en primera línia, perquè a la carrera sé que si surto bé i em mantinc davant amb el grup puc mantenir un bon ritme”.

Àlex arranca la temporada amb una ‘pole’ en Moto2Àlex Màrquez sortirà avui des de la pole position en la primera cursa de Moto2 de la temporada al Circuit Internacional de Losail, després de dominar als entrenaments oficials. El lleidatà es va mostrar intractable i va aconseguir la volta ràpida amb un marge de 3 dècimes sobre l’italià Lorenzo Baldassarri, mentre que el també transalpí Francesco Bagnaia va quadar tercer. Per la seua part, el seu company d’equip, Joan Mir, vigent campió de Moto3, no va tenir una bona estrena i prendrà la sortida des de la posició 24.

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.REPSOL MEDIA

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.

Marc celebra el segon lloc aconseguit ahir en una sessió dominada per Zarco.REPSOL MEDIA

tracking