SEGRE

HANDBOL ESPORT DE BASE

L'Handbol Pardinyes organitza un taller de risoteràpia amb equips de base

L’Handbol Pardinyes organitza un taller de risoteràpia amb equips de base || Toni Fontcuberta, tècnic de bàsquet, cohesiona grups amb jocs i rialles

Toni Fontcuberta, ahir durant la sessió de risoteràpia amb equips de la base de l’Handbol Pardinyes.

Toni Fontcuberta, ahir durant la sessió de risoteràpia amb equips de la base de l’Handbol Pardinyes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quantes vegades hem sentit dir que una de les claus dels èxits d’un equip és el bon ambient que hi ha al vestidor? Res tan cert. I és que el bon funcionament d’un grup esportiu no només depèn de la preparació física i tàctica.

“Cada vegada és més important el sentiment de grup i riure és l’eina més poderosa que hi ha. Jo l’anomeno la goma d’enganxar que necessita qualsevol grup esportiu o de treball per cohesionar-se”, afirma Toni Fontcuberta (Sant Fruitós del Bages, 1972), risoterapeuta professional que exerceix la seua tasca sota el pseudònim de Risofonku.

Fontcuberta, exjugador i entrenador superior de bàsquet, va impartir ahir un taller de risoteràpia per als equips infantils masculí i femení de l’Handbol Pardinyes, club amb el qual ja havia col·laborat abans, així com amb l’Inef Rugbi Lleida. Les seues sessions de risoteràpia i ioga del riure, com resa a la seua targeta de visita, ja l’han descobert equips professionals de bàsquet com l’Estudiantes de l’ACB o el Castelló, el Clavijo i el Breogán de la LEB Or. L’han contractat a Irlanda i aviat estarà a Suècia.

“No només faig tallers a equips esportius, sinó també en empreses, universitats, col·legis o instituts, però és per allò que més se’m coneix”, admet. No va ni de psicòleg ni fa de coaching. “Estic estudiant contínuament i evolucionant, però no em dedico a esportistes individuals.” Un nas i una botzina de pallasso, globus i mocadors, juntament amb jocs divertits amb abraçades incloses, obren el miracle en només una hora. “Els meus equips riuen, no és una cosa màgica i especial?”, destaca.

Un club que fomenta l’‘Esport amb valors’ El Club Handbol Lleida Pardinyes va iniciar fa dos temporades el programa Esport amb Valors, en el qual es fomenta el joc net i el No a la Violència i es treballen qüestions com ara les relacions socials, el creixement personal i la intel·ligència emocional, implicant-hi jugadors, tècnics, directius, pares i massa social en general. Sessions com aquesta de risoteràpia s’inclouen en el projecte.

Toni Fontcuberta, ahir durant la sessió de risoteràpia amb equips de la base de l’Handbol Pardinyes.

Toni Fontcuberta, ahir durant la sessió de risoteràpia amb equips de la base de l’Handbol Pardinyes.AMADO FORROLLA

tracking