SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

El tècnic lleidatà Pep Muñoz valora altres reptes

Després de 3 anys a la Xina i quedar-se a punt de pujar a Primera amb el Qingdao

Pep Muñoz donant instruccions als jugadors del Qingdao Huanghai durant un entrenament.

Pep Muñoz donant instruccions als jugadors del Qingdao Huanghai durant un entrenament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pep Muñoz, entrenador nascut a Terrassa però establert a Lleida fa divuit anys, acaba de tornar a la capital del Segrià després de concloure la Lliga al futbol xinès, on l’equip on exerceix d’ajudant de Jordi Vinyals, el Qingdao Huanghai, ha acabat quart i s’ha quedat a les portes de l’ascens a Primera divisió. Després de tres temporades, i malgrat que li’n queden dos més de contracte, medita emprendre nous reptes lluny del gegant asiàtic.

“Són tres anys lluny de casa, en un país molt diferent en tots els sentits i a nivell esportiu no hem aconseguit l’ascens, malgrat fer molt bona temporada, i per això em plantejo emprendre nous reptes, però encara no tinc res decidit”, explica Pep Muñoz, que va iniciar la carrera d’entrenador en terres lleidatanes on va dirigir el Lleida juvenil i el Tàrrega, i va ser campió d’Europa juvenil amb el FC Barcelona formant staff tècnic amb Jordi Vinyals, que ha seguit en la seua aventura a la Xina.

Tornar a Espanya és una de les opcions que estudia si no continués al futbol xinès. “Estic obert a un projecte que sigui interessant, a Espanya, als Estats Units o en un altre país asiàtic. Segons la meua opinió, els cicles esportius han de ser curts i tinc la sensació que n’he conclòs un, tot i que encara he de valorar-ho.”

El futbol xinès ha estat, assegura, “una experiència molt enriquidora en tots els sentits. En futbol hi ha un gran potencial, però també es troba a faltar una millor organització”.

L’exmadridista López Caro va poder pujar

El Qingdao Huanghai, que té com a jugadors estrangers Joan Verdú i Fran Sandaza, va acabar quart a la Segona xinesa, amb un pressupost molt menor que altres clubs i amb una filosofia de joc marca Barça que han imprès Vinyals i Muñoz. Van ascendir el Wuhan i el Shenzhen que dirigeix López Caro. El Greentown de Sergi Barjuan va acabar tercer.

Pep Muñoz donant instruccions als jugadors del Qingdao Huanghai durant un entrenament.

Pep Muñoz donant instruccions als jugadors del Qingdao Huanghai durant un entrenament.SEGRE

tracking