SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI D?ÀUSTRIA

Charles Leclerc suma la segona 'pole' de l'any amb Vettel al garatge

Hamilton va ser sancionat i sortirà cinquè

El britànic Lewis Hamilton i darrere el seu company Valtteri Bottas ahir durant la qualificació.

El britànic Lewis Hamilton i darrere el seu company Valtteri Bottas ahir durant la qualificació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Charles Leclerc (Ferrari) va aconseguir ahir la pole position del Gran Premi d’Àustria, la novena carrera del campionat, mentre que el seu company d’equip, Sebastian Vettel, sortirà desè després de no poder sortir a pista en la tercera tanda classificatòria. Max Verstappen (Red Bull) sortirà finalment segon i Valtteri Bottas, el primer Mercedes, ocuparà el tercer lloc.

Així, Leclerc va firmar la segona pole de la temporada gràcies a un millor temps de 1:03.003, durant una Q3 molt amarga per al seu company d’equip. I és que el bòlid de Vettel va patir algun tipus d’incident mecànic, encara sense detallar per part de Ferrari, i el conductor germànic ni va saltar a l’asfalt del circuit Projekt Spielberg.

Kimi Raikkonen li va ensenyar el dit a Lewis Hamilton després d’un incident entre els dos

Lewis Hamilton, líder del Mundial, va acabar segon, a 0.259 del monegasc, encara que hores més tard va ser sancionat amb tres places a la graella a causa d’un incident durant la Q1 amb el finlandès Kimi Raikkonen. D’aquesta manera, direcció de carrera va interpretar que l’anglès havia bloquejat el pilot d’Alfa Romeo en un avançament i va relegar el britànic fins a la cinquena plaça.

Hamilton es trobava davant del tercer revolt quan es va adonar que s’atansava per darrere Raikkonen a gran velocitat. El britànic es va apartar fora del traçat, encara que ho va fer massa tard. “No sé per quina raó no ha reduït la velocitat. Primer va reduir, després va accelerar i va apartar-se camí, però massa tard”, es va queixar el finlandès, que li va ensenyar el dit a l’anglès des del seu monoplaça.

Per la seua part, Carlos Sainz (McLaren) es va situar en el lloc número quinze, abans de ser sancionat per canviar el motor, de manera que sortirà des del final de la graella.

tracking