SEGRE

PIRAGÜISME FREESTYLE

Espanya voreja el primer metall al Mundial de Sort

El gironí Adrià Bosch es queda fora del podi de canoa oberta del Mundial de Sort, que va coronar el nord-americà Poffenberger || El lleidatà Adrià Ovando, per la seua banda, a semifinals en caiac

Adrià Bosch va estar a prop de penjar-se el bronze al campionat mundial de Sort.

Adrià Bosch va estar a prop de penjar-se el bronze al campionat mundial de Sort.VÍCTOR BIGAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola va ser molt a prop d’aconseguir ahir la primera medalla als Campionats del Món de freestyle que es disputen al parc de l’Aigüerola de Sort. El gironí Adrià Bosch, de vint-i-vuit anys i que havia estat el millor a les semifinals de dimarts, va fregar el bronze a la final de canoa oberta. Va aconseguir 108,33 punts a la primera ronda, però no va puntuar a les dos següents, en què no li va sortir una de les maniobres que tenia previstes al programa i que, en cas d’haver-ho aconseguit, segur que li hauria permès pujar al tercer calaix del podi. L’alemany Philip Josef, que tampoc va puntuar en dos de les rondes, la primera i l’última, en va tenir prou amb els 126,67 punts de la segona actuació per penjar-se el bronze.

Per la seua banda, el nord-americà Jordan Poffenberger, de vint-i-cinc anys, es va proclamar campió del món de la modalitat. Va ser molt superior als seus rivals i la seua actuació de la primera ronda de la final (173,33 punts) li va donar la medalla d’or. En les dos següents rondes va aconseguir puntuacions de 166,67 i 56,67. La plata va ser per al francès Jean-Yves Moustrou amb 153,33.

Mentre que Adrià Ovando va passar a ‘semis’ a l’acabar dinovè, Ian Salvat es va quedar fora al ser el 22

Ahir també es van disputar les rondes preliminars de caiac masculí amb 64 competidors, que buscaven un dels vint llocs per a la semifinal. La selecció estatal que dirigeix el lleidatà Oriol Colomé va poder classificar tres representants, liderats pel gironí Quim Fontané, actual campió del món, que va ser quart amb 1966,67 punts. També hi van accedir el navarrès Ander de Miguel, quinzè amb 1356,67, i el lleidatà Adrià Ovando, que va firmar la dinovena posició amb 1276,66.

Molt a prop de l’objectiu es va quedar el seu company del Kayak Sort, Ian Salvat, que va ser 22 amb 1.176,66, a només 66 punts de passar el tall. Aquesta ronda va ser dominada pel gran favorit, el nord-americà Dane Jackson, campió mundial el 2013 i el 2015 i subcampió l’any 2018.

Adrià Bosch va estar a prop de penjar-se el bronze al campionat mundial de Sort.

Adrià Bosch va estar a prop de penjar-se el bronze al campionat mundial de Sort.VÍCTOR BIGAS

tracking