SEGRE

MOTOR COMPETICIÓ

Esteve i Betriu preparen el Dakar al Marroc

Isidre correrà una prova del Mundial i Jaume, el ral·li 1.000 Dunes

Isidre Esteve i Jaume Betriu tornen aquest mes a terres marroquines per ultimar la preparació de cara al Dakar 2020.

Isidre Esteve i Jaume Betriu tornen aquest mes a terres marroquines per ultimar la preparació de cara al Dakar 2020.RALLYZONE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve i Jaume Betriu, els dos lleidatans que oficialment han anunciat la seua participació en la pròxima edició del Dakar 2020, prepararan el seu assalt al raid més dur del món participant durant aquest mes d’octubre en sengles proves al Marroc.

Esteve, que al gener afrontarà la seua cinquena participació dakariana en cotxes, disputarà entre el 4 i el 9 de setembre el Ral·li del Marroc, puntuable per a la Copa del Món de ral·lis cross country. La cita representarà una magnífica ocasió perquè el d’Oliana provi les últimes novetats introduïdes en el seu prototip BV6 de Sodicars Racing amb què fa un any va fer història a l’acabar al top 10 de la prova marroquina.

Esteve i el seu copilot Txema Villalobos han viatjat amb temps al Marroc per realitzar un test previ i posar el vehicle a punt abans d’afrontar la seua primera competició des que va finalitzar el passat Dakar del Perú. Després de la primera presa de contacte, el d’Oliana es mostra optimista al constatar la progressió experimentada pel seu totterreny. “El canvi més cridaner és que hem guanyat altura per equiparar-nos amb rivals com Mini o Toyota i poder superar així els terrenys més difícils sense tocar els baixos. El prototip té la mateixa configuració de la versió anterior, però la mecànica és totalment nova”, va dir Esteve, que va valorar positivament poder participar en aquest ral·li perquè “entrarem en situació de carrera i podrem enfrontar-nos als nostres rivals per saber quin és el nostre nivell real. Per tot això, a l’equip vam considerar que era imprescindible disputar una prova tan extraordinària com la del Marroc, que aquest any pot considerar-se com un mini-Dakar.”

Per la seua part, Jaume Betriu, quatre vegades campió d’Espanya d’enduro i que s’estrenarà al Dakar l’any que ve, prendrà part del 19 al 26 d’octubre en el Ral·li 1000 Dunes, també en territori marroquí, on ja va rebre el seu bateig en el món dels raids participant a l’abril a l’Afriquia Merzouga Rally.

“Havíem de participar en el Ral·li del Marroc, però l’equip ha optat per canviar per motius tècnics. Serà una bona oportunitat per posar en pràctica tot l’entrenament amb road book i la navegació”, va indicar el de Coll de Nargó.

Isidre Esteve i Jaume Betriu tornen aquest mes a terres marroquines per ultimar la preparació de cara al Dakar 2020.

Isidre Esteve i Jaume Betriu tornen aquest mes a terres marroquines per ultimar la preparació de cara al Dakar 2020.RALLYZONE

tracking