SEGRE

HANDBOL REPORTATGE

L'Agramunt i el Guissona fusionen els seus equips sèniors masculins i femenins d'handbol davant la falta d'efectius

L’Agramunt i el Guissona fusionen els seus equips sèniors masculins i femenins d’handbol davant la falta d’efectius || Cada jugador i jugadora paga una quota de 240 euros per competir

L’equip femení del Torró d’Agramunt ACLE-CHA que competirà a Segona Catalana.

L’equip femení del Torró d’Agramunt ACLE-CHA que competirà a Segona Catalana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Handbol Agramunt i l’ACLE Guissona, dos entitats històriques de l’handbol lleidatà, en localitats separades per 21 quilòmetres, han decidit unir esforços aquesta temporada i fusionar els seus equips sèniors masculins i femenins davant l’adversitat a causa de la falta d’efectius i a la poca competitivitat. La idea va sorgir la temporada passada, quan l’equip masculí de l’Agramunt va descendir a Quarta Catalana, última categoria on ja hi havia el conjunt de Guissona, que amb prou feines podia completar la plantilla. En el cas dels equips femenins, els dos van baixar a Segona Catalana, també l’última categoria. “Tenim una bona base, però el problema sorgeix quan els joves se’n van a estudiar a fora perquè els perdem”, explica Albert Gómez Subarroca, coordinador de l’ACLE Guissona. “Hi ha clubs de Barcelona que tenen fins i tot sènior C”, exclama Òscar Ginestà, president i coordinador de l’Agramunt, i entrenador de l’equip masculí sorgit de la nova fusió. Ginestà va jugar fins a la temporada passada amb 34 anys, quan va decidir passar a tasques d’entrenador. “Aquí faig de tot, però n’hi ha de més veterans que jo jugant. Aquest és el problema, que ens costa trobar el relleu generacional”, apunta Ginestà referint-se als dos porters de l’equip, Ivan Pellicer i Sergi Català, tots dos amb els 45 anys ja superats.

A Ginestà l’ajudarà a la banqueta Pau Valero, una altra alma mater, però en el seu cas del Guissona. Un tècnic de cada club. El mateix al femení, amb Jaume Espinal de l’Agramunt i Àlex Navarro del Guissona. “Ens portem fantàsticament”, diu Albert Gómez Subarroca, la mare del qual, Pilar, és la presidenta del Guissona. “De fet, fa tres temporades ja ens en vam anar cinc jugadors del Guissona a l’Agramunt i també fa tres temporades ja vam provar la fusió amb l’infantil femení i va quedar un bon projecte”, remarca. “Tant de bo en un futur unim els dos planters en un de sol. Això no és només un projecte esportiu sinó un projecte gairebé vital. Som molt petits en l’handbol català, però units ens sentim més forts i aquest any aspirem a ser a dalt”, assenyala Òscar Ginestà. Tots dos equips començaran a competir aquest cap de setmana, els dos a Agramunt, però volen alternar els seus partits i els seus entrenaments amb Guissona. En les noves equipacions figuraran els dos escuts i seran de color morat, que és la fusió del roig i el blau amb què jugaven per separat. El patrocinador Torró d’Agramunt, que cobreix bona part del pressupost, dóna nom als equips al costat de les sigles ACLE-CHA. La resta de les despeses les cobreixen els mateixos esportistes, ja que paguen per jugar 240 euros cadascun.

L’equip femení del Torró d’Agramunt ACLE-CHA que competirà a Segona Catalana.

L’equip femení del Torró d’Agramunt ACLE-CHA que competirà a Segona Catalana.SEGRE

tracking