EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA | L'ICG Força Lleida encaixa la primera derrota de la temporada a l'entrepussar a la pista del Castelló

L’ICG Força Lleida encaixa la primera derrota de la temporada a l’entrepussar a la pista del Castelló || Un desastrós últim quart condemna el conjunt que dirigeix Jorge Serna

Lafuente intenta llançar davant del jugador del Castelló Bas Marí.

Lafuente intenta llançar davant del jugador del Castelló Bas Marí.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va encaixar ahir la primera derrota de la temporada, al caure a la pista del Castelló per 68-64 en un partit que tenia encarrilat a l’inici de l’últim quart però que va deixar escapar davant de l’empenta d’un conjunt local molt més encertat que els homes de Jorge Serna.

Primer quart de ritme frenètic per part dels dos equips, que ho anotaven tot, especialment durant els cinc minuts inicials, i amb un Chapela líder, autor de 8 punts. Amb el 9-12 de Stutz, Serna va començar a moure la banqueta amb l’entrada de la segona unitat de forma esglaonada. El Castelló va aprofitar l’altíssim desgast físic per capgirar el lluminós amb un triple de Chema García, que estava tenint un bonic duel amb Lafuente (16-14). Reacció immediata de l’ICG Força Lleida, gràcies a Santa Ana i Pa Mor, que amb un triple va tornar l’avantatge als lleidatans (17-19). L’equip de Serna va ser capaç de mantenir la concentració i arribar al final del primer acte amb un mínim avantatge que li va donar Shaquille (19-21). Gairebé sense respir, els dos equips van sortir a totes al segon parcial, amb intercanvi de llançaments de tres que van donar una primera diferència a tenir en compte per a l’ICG Lleida (21-26). Si els jugadors no donaven un respir, el va haver de donar Toni Ten a 5:11 per al descans, amb el seu equip caient per 5 punts (28-33) i massa problemes en defensa. Stutz va establir una màxima renda de 7 tot just sortir del temps mort, però va reaccionar el Castelló gràcies a un motivat Djukanovic. Tanmateix, els locals no aconseguien anivellar l’eficàcia ofensiva amb la defensiva i Toni Ten va tornar a aturar el duel a falta d’1:38 (31-37). De nou no va tenir l’efecte desitjat per al tècnic local, que va veure com Chapela posava els seus amb una renda de 8 punts. Podrien haver deixat el partit encarrilat abans del descans, però una petita desconnexió va fer que el Castelló reaccionés gràcies a JJ García, que va tancar la primera meitat amb el 35-39. Merescut descans per a dos equips que ho estaven donant tot sobre la pista. Dos esmaixades de Van Zegeren sense cap oposició i una cistella de Wade-Chatman van completar un parcial de 10-0 amb el qual l’ICG Força Lleida va obrir el tercer quart (41-39). A més, Shaquille, després d’acabar amb la ratxa local, va cometre la seua tercera personal. Van Zegeren va seguir castigant els lleidatans, però aleshores va aparèixer el millor Marc Martí per liderar un parcial de 0-8 amb el qual els de Serna van tornar a posar-se davant. Tanmateix, a partir del 43-49 hi va haver una apagada d’idees, mentre que el Castelló només era capaç d’anotar des de la línia de tirs lliures. Puerto, amb un triple, va tornar la igualtat en el marcador. Però Carey va respondre amb un altre i, després de recuperar una pilota providencial, Lafuente en va fer un més sobre la botzina que va establir el 49-55 abans d’entrar als últims deu minuts.

El senegalès no va poder participar-hi finalment a causa d’unes molèsties que arrossega

Diene, amb una esmaixada estratosfèrica, va completar un nou parcial de 0-8 a l’arrancada de l’últim quart amb el qual l’ICG se situava amb el 49-57. Però una altra vegada hi va haver apagada mental i el Castelló no va dubtar a reaccionar a força de triples, dos de Puerto, que van provocar el temps de Serna a falta de 7:39 per al final (55-57). Quedava molt partit al davant i Shaquille va cometre la seua quarta personal. Chema García, amb un altre triple, va consumar la remuntada (58-57). El duel va entrar en una fase de nerviosisme i el partit es va aturar 3 minuts al desprendre’s una protecció del tauler en el qual atacava el Força Lleida i 61-59 a l’electrònic. Amb el 63-59 de Van Zegeren, Serna va haver de demanar temps. Quedaven 2:03 i s’estava escapant el matx en un últim quart horrorós. Triple de Chapela i un tir lliure de Van Zegeren per al 64-62. Carey va empatar i Faner va posar una altra vegada davant els seus (66-64). El Castelló, amb 18 segons davant i després d’un temps de Serna, va sentenciar des de la línia de lliures, cosa que va provocar la primera derrota dels lleidatans en aquest curs.