SEGRE

BÀSQUET ESPORT ADAPTAT

Debut històric a Pardinyes

Per primera vegada va jugar un equip lleidatà en una competició oficial de bàsquet en cadira de rodes || Ha estat l’última província catalana a incorporar un equip amb aquestes característiques

L’alcalde Miquel Pueyo felicita els jugadors en aquest dia històric.

L’alcalde Miquel Pueyo felicita els jugadors en aquest dia històric.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada històrica per a l’esport adaptat lleidatà. El CB Pardinyes de bàsquet en cadira de rodes va disputar ahir el primer partit oficial després de ser Lleida l’última província a incorporar un equip amb aquestes característiques en la competició catalana.

El resultat era el menys important –el Pardinyes va perdre contra el Costa Daurada B, un dels millors equips per un resultat 17-71– perquè el més important va ser que l’equip es va estrenar, per fi, en la competició després d’un procés llarg i ple de dificultats.

Van perdre per 17-71 contra el potent Costa Daurada B amb èxit de públic i Pueyo a les grades

L’equip es va crear a finals de l’any passat i el va acollir a la seua estructura el CB Pardinyes, després que mesos enrere la mateixa Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) organitzés una jornada oberta al pavelló Onze de Setembre per intentar captar jugadors i jugadores. El debut del CB Pardinyes adaptat va comptar amb èxit de públic, entre ells el mateix alcalde Miquel Pueyo, que va destacar “la importància que Lleida se sumi a la pràctica esportiva de perfil inclusiu”.

L’equip, que és mixt, el formen Dolors Roure, Asun Aguilar, Ferran de la Casa, Manel Royes, Ubald Miret, Jacob Nadal, Juanjo Lizcano, José Luis Herranz i Ramon Ruiz. Malgrat que l’important és participar i poder complir el somni de fer esport sense barreres, l’equip lleidatà vol ser competitiu i per això busca encara algun jugador sense discapacitat perquè s’integri a la plantilla. La normativa així ho permet: dos per equip però només un d’ells jugant a la pista.

Aquest any la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes en la qual ha debutat el Pardinyes és, per primera vegada, d’una sola categoria i competeixen vuit equips. El rival d’ahir, el Costa Daurada B, va ser el curs passat campió del nivell 2.

L’alcalde Miquel Pueyo felicita els jugadors en aquest dia històric.

L’alcalde Miquel Pueyo felicita els jugadors en aquest dia històric.ITMAR FABREGAT

tracking