SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Ajornen el Força Lleida-Oviedo

La Federació Espanyola va accedir ahir a sufragar el cost de la cancel·lació dels bitllets d’avió del club asturià || Les dos entitats van pactar jugar el partit el dimarts 3 de desembre

L’afició del Barris Nord haurà d’esperar dos setmanes per veure de nou el seu equip.

L’afició del Barris Nord haurà d’esperar dos setmanes per veure de nou el seu equip.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit entre l’ICG Força Lleida i el Liberbank Oviedo, previst inicialment per a aquesta nit, ha estat definitivament ajornat a causa de la vaga general convocada per avui com a rebuig de la sentència del procés, per la qual cosa es jugarà finalment dimarts 3 de desembre a les 20.30 hores.

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va acceptar ahir a última hora de la tarda la petició d’ajornament que els dos clubs havien tramitat de forma conjunta al matí, en què els lleidatans adduïen que no tenien garanties que el Barris Nord estigués operatiu a l’hora del partit (van enviar un correu electrònic de la Paeria com a prova), i els asturians el seu temor de no poder arribar a Lleida per la vaga i els possibles talls de carretera. L’Oviedo, que tenia previst viatjar a les 9.00 del matí d’avui amb avió, no posava cap impediment a l’ajornament, però reclamava l’abonament dels bitllets d’avió que ja havia pagat, al voltant de 2.800 euros, quantitat que finalment assumirà la FEB.

Els dos conjunts també van acordar fixar l’encontre per a la data del 3 de desembre, un dimarts, si bé abans s’havien estudiat altres dates, com el 19 i 26 de novembre i el 10 de desembre, entre d’altres. Aquella setmana l’ICG Lleida vindrà de jugar el divendres anterior (29 de novembre) a Osca, un desplaçament proper, per rebre el divendres 6 de desembre el Marín al Barris Nord. L’Oviedo, per la seua part, jugarà divendres 29 a Càceres i després de jugar a Lleida rebrà el dissabte següent el Granada.

D’altra banda, la gran majoria de federacions catalanes, entre les quals les de futbol, bàsquet, handbol, voleibol i hoquei patins, així com molts clubs, entre els quals el Lleida Esportiu i el Força Lleida, s’han adherit a la vaga d’avui. Així mateix, la jornada esportiva del cap de setmana en els diferents esports es manté, si bé totes les federacions han donat llibertat als seus clubs per acordar l’ajornament dels partits si fos necessari, sense que això suposi cap sanció ni multa. Aquesta situació es podria repetir el cap de setmana que ve.

L’ambient que hi podria haver hagut al pavelló també preocupava Serna. “La gent no està ara per a gaires hobbies ni molts espectacles, i òbviament ens podem trobar qualsevol cosa, que el pavelló sigui una transferència de com està el carrer ara mateix”, apuntava el tècnic lleidatà.

El lleidatà Ferran Aril, que des de fa tres mesos presideix la Federació Catalana de Bàsquet, va dir ahir a Lleida que la seua intenció “no és estar-me només un any” al front de la Catalana, i va anunciar la seua intenció de “presentar-me a la reelecció i així estar un període de quatre anys”, sempre que, va puntualitzar, “rebi el suport dels clubs”.

Aril va explicar que aquesta temporada que estarà al capdavant del bàsquet català, l’última del mandat de Joan Fa, que va decidir deixar el càrrec per motius personals, “serà de prova per conèixer com funciona tot. Òbviament serà un any de continuïtat, ja que no he guanyat unes eleccions i, per respecte a la junta, he de donar continuïtat al projecte”, va dir.

El lleidatà, que va estar 25 anys al capdavant de la delegació de Lleida, va començar ahir una ronda de visites per les diferents delegacions territorials, en les quals aprofitarà per reunir-se amb els clubs i exposar-los el projecte.

Aril també va revelar la celebració a final de temporada del Fòrum del Bàsquet, amb diferents ponències, i la potenciació de l’activitat de 3x3, que serà olímpica a Tòquio i que per al circuit d’aquesta temporada Lleida serà una de les seus el pròxim 16 de maig de l’any que ve.

Serna: “No és el millor escenari per gaudir d’un espectacle”

L’entrenador de l’ICG, Jorge Serna, advocava per l’ajornament abans que aquest es fes oficial. “No ens trobem en el millor escenari per disfrutar d’un espectacle, perquè ara la gent està per altres qüestions. Per al poble normal i corrent, en què m’incloc, no és el millor dia per jugar cap partit”, va afirmar el tècnic de l’ICG Força Lleida al matí, quan encara no hi havia acord per ajornar l’encontre.

L’afició del Barris Nord haurà d’esperar dos setmanes per veure de nou el seu equip.

L’afició del Barris Nord haurà d’esperar dos setmanes per veure de nou el seu equip.SEGRE

tracking