SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

La Pobla de Segur, sortida d'una etapa de la Volta 2020

Serà la tercera vegada en la seua història després d’acollir-ne el 1979 i el 2018

Ricardo Zúñiga, vencedor de l’etapa que va sortir de la Pobla el 1979.

Ricardo Zúñiga, vencedor de l’etapa que va sortir de la Pobla el 1979.VOLTA A CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla de Segur allotjarà la sortida d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2020, l’edició del centenari que es disputarà del 23 al 29 de març. Aquesta serà la tercera vegada que la Pobla aculli una sortida de la Volta. L’última ocasió en què va fer parada va ser el 2018. Llavors, tanmateix, va ser de manera imprevista. I és que, coincidint amb la sisena etapa d’aquella 98a edició, les inclemències meteorològiques van provocar que l’organització hagués de modificar el recorregut, traslladant el punt de sortida previst a Vielha a la Pobla de Segur. Aquella etapa es va resoldre a favor d’alemany Maximilian Schachmann, que es va imposar en la línia d’arribada situada a Torrefarrera, després de culminar amb èxit una escapada de 100 quilòmetres.

La primera vegada que la Pobla va acollir una sortida d’etapa de la ronda catalana va ser el 1979, coincidint amb la 59a edició. El 10 de setembre d’aquell any, la cinquena etapa es va iniciar des del municipi del Pallars Jussà per afrontar un dur recorregut de 206 km que concloïa al coll de Pal (Bagà). Ricardo Zúñiga va ser el vencedor d’etapa, mentre que Vicente Belda va aconseguir el liderat de la general, que ja no deixaria escapar fins al final.

“Per a la Pobla és tot un honor poder acollir, una vegada més, la Volta a Catalunya, i encara més aquest any en què la carrera celebra el centenari. Per a nosaltres és una bona oportunitat per visibilitzar el nostre territori, així com per portar corredors de primer nivell a una localitat on el ciclisme compta amb un gran nombre d’aficionats”, va remarcar Marc Baró, alcalde de la Pobla. Per la seua part, Rubén Peris, president de la Volta Ciclista, va reconèixer que “la Volta és una carrera centenària que vol arribar a tot el territori, i és un orgull que en la 100 edició pugui sortir, per tercera vegada a la història, de la Pobla”.

De moment, la província de Lleida tindrà una destacada presència a la Volta del centenari, atès que a la sortida des de la Pobla, en una data encara per confirmar, cal afegir l’arribada ja anunciada a l’estació d’esquí de Port Ainé.

tracking