ELS DETALLS

Gran partit sense premi del Lleida Llista

El Lleida Llista planta cara al Liceo, que va tenir contra les cordes, però que va remuntar un 3-2 en menys de dos minuts || Els lleidatans veuen frenada una ratxa de tres victòries a l’Onze de Setembre

Bruno di Benedetto es va fer fotos amb joves aficionats.

Bruno di Benedetto es va fer fotos amb joves aficionats.CARLES MIRANDA

L’entrenador del Lleida Llista, Albert Folguera, es va mostrar disgustat per la derrota i va lamentar que el treball de l’equip es quedés sense premi. “Sabem que si fem les coses bé, al final surten. L’equip respon bé i avui hem fet un bon partit, però ens ha faltat precisió per marcar quan hem tingut les ocasions. Ha sigut una llàstima, perquè sincerament crec que no mereixíem perdre. Potser guanyar no, però perdre tampoc”, va valorar.

Sobre el matx, l’entrenador va assenyalar que “teníem clar quin era el pla de treball que volíem fer i el lloc fins on volíem portar el partit. Penso que ho hem fet bé, però hi ha hagut errors que ens han condemnat”. Va afegir que “ens han estat apretant tot el partit i hem pogut fer el 3-0 i el 4-2... Per això fa ràbia, perquè hem seguit el pla traçat fins al final i no ens ha sortit”. “Ens han marcat dos gols en rebots, però és veritat que també han tingut diverses ocasions molt clares”, va reconèixer.

Va lamentar no haver tingut més rotacions. “Et porten al límit físic, et pressionen tot el partit, fan moltes rotacions i nosaltres només hem jugat amb sis de pista. Tal com ha anat, he pensat que no era partit per als júniors, perquè l’estàvem portant bé i era molta pressió per a ells.”

D’altra banda, va voler donar una gran importància als dos partits que han de jugar aquesta setmana, dimarts a Lloret i divendres a Girona. “Els entrenaments seran per preparar aquests partits. N’haurem jugat tres en sis dies.”

El Lleida Llista va vorejar la gesta amb la punta dels dits, però es va quedar sense premi després de jugar un gran partit davant del Liceo de la Corunya. L’equip gallec es va emportar finalment la victòria (3-4), després d’anar durant molts minuts al darrere en el marcador. Va igualar primer un 2-0 i després, en tan sols dos minuts, va remuntar un 3-2. El Llista va posar contra les cordes l’aspirant al títol de Lliga i va acabar patint una derrota que no va merèixer, ja que es va fer creditor a sumar almenys un punt. Amb aquest resultat l’equip lleidatà veu frenada una ratxa de tres victòries a l’Onze de Setembre. No hi ha dubte que aquest Llista no és el mateix de la primera volta, quan es va mostrar molt vulnerable, va anar caient a base de derrotes a la part baixa de la taula, es va quedar sense plaça a la Copa del Rei i amb la continuïtat a la Europe Cup seriosament compromesa després d’encaixar al desembre un 5-1 a la pista del Barcelos. L’equip va fer un pas endavant i es va atansar a la zona tranquil·la a l’encadenar tres victòries davant de Palafrugell, Voltregà i Vic. Va perdre per 3-2 a la pista del potent Igualada i, en la tornada de la competició europea, va empatar 2-2 davant del Barcelos. Ahir va tenir opcions davant del Liceo i, amb la moral reforçada, afronta una setmana decisiva per al seu futur més immediat a l’OK Lliga, ja que dimarts visita el Lloret, en el partit que es va ajornar la setmana passada, i divendres ho farà a Girona. Dos partits en quatre dies per atansar-se al play-off i, amb això, a la salvació.

Va ser un dia de retrobaments, ja que el Liceo va arribar amb tres jugadors que la passada temporada estaven al Llista. L’afició va ovacionar els germans Roberto i Bruno di Benedetto, que van demostrar que van deixar un gran record a Lleida, i es va mostrar més freda amb Maxi Oruste.

El Llista va saltar a la pista de l’Onze de Setembre disposat a donar la sorpresa i ho va fer en menys d’un minut. Andreu Tomàs va marcar l’1-0 als 42 segons i el Liceo va començar a pressionar obligant els lleidatans a donar la millor versió de si mateixos. L’equip va aguantar bé l’empenta dels gallecs i on no arribaven les grans intervencions de Lluís Tomàs ho feien els pals. En el minut 12, Facundo Bridge va estavellar la primera de les quatre boles que el Liceo va enviar als pals, l’última en els últims segons.

El Llista es defensava amb ordre i obligava l’equip rival a no descuidar-se en defensa. El Llista no renunciava a l’atac i, en el 22, Àlex Joseph, en una grandíssima jugada, va marcar el 2-0 davant del deliri de l’afició lleidatana. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

La segona meitat prometia sofriment per al Llista. I així va ser. El Liceo va incrementar la pressió, traient profit de les contínues rotacions en una banqueta més àmplia que el local, ja que Folguera va decidir que no era el dia per donar minuts als dos júniors, Sergi Duch i Sergi Folguera. Al cap de pocs segons va arribar el segon pal del Liceo i, als cinc minuts de la represa, David Torres va marcar el 2-1. El Llista ho passava malament i Marc Grau, en el 36, va fer el 2-2. Dos minuts més tard el Llista cometia la desena falta, encara que Lluís Tomàs va donar vida a l’equip parant el llançament de David Torres. El Llista no es rendia i, en el 42, Nathan Gefflot va tornar va marcar el 3-2, amb vuit minuts de partit per intentar frenar l’empenta final dels gallecs. Cansats de tant esforç, els lleidatans van veure com Marc Grau tornava a empatar (3-3) i, tot just un minuts després, Bruno di Benedetto desviava una rematada de Roberto per posar el 3-4. El Llista va jugar amb cinc en pista els últims 45 segons, però ja no va poder evitar la derrota.