SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Fiscalia va acusar un innocent de l'agressió a un mosso després d'un partit del Lleida

Un altre aficionat s’

Companys atenen el mosso agredit, després d’un partit al Camp d’Esports l’octubre del 2018.

Companys atenen el mosso agredit, després d’un partit al Camp d’Esports l’octubre del 2018.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici que havia de celebrar-se aquesta setmana contra un jove acusat de ferir un mosso d’una pedrada, el 27 d’octubre del 2018, després d’un partit al Camp d’Esports entre el Lleida i l’Hèrcules, va ser suspès arran que un altre jove s’autoinculpés de l’esmentada agressió, exonerant d’aquesta manera l’acusat, un jove d’Alpicat de 21 anys, E.F.Q. D’això es desprèn, per tant, que Fiscalia va acusar un innocent de l’agressió a l’agent, a qui demanava una pena de 6 anys i tres mesos per dos delictes, un d’atemptat i un altre de lesions, a més d’una indemnització de 12.000 euros pels danys que va patir l’agent.

Carles López, advocat del jove que s’ha autoinculpat de l’agressió, va explicar que, després d’aquesta circumstància, “s’inicia ara una altra causa paral·lela que hauria d’acabar amb l’absolució de l’anterior jove i veure la responsabilitat d’aquest. De moment, el judici ha quedat suspès”. El lletrat va afegir que el seu client assumirà “la pena que se li imposi”. Pel que sembla, els dos joves no es coneixien entre ells.

Els fets es remunten al 27 d’octubre del 2018. Aquell dia van jugar al Camp d’Esports el Lleida i l’Hèrcules, en un partit que va finalitzar amb victòria visitant per 0-1. A l’acabament del matx, seguidors dels dos equips es van creuar insults i, per evitar que arribessin a enfrontar-se físicament, els Mossos van establir un cordó de seguretat per escortar els aficionats alacantins fins al seu autocar.

Després que un aficionat de l’Hèrcules mostrés una bandera espanyola als lleidatans, un grup d’aquests va intentar atansar-se a ells, la qual cosa va motivar una càrrega dels Mossos per evitar que els dos grups s’enfrontessin.

Durant la baralla, un seguidor va llançar una pedra que va impactar al cap d’un mosso, després de la qual cosa va caure a terra, havent de ser atès primer pels seus companys i, posteriorment, va ser traslladat a l’Arnau. L’agent ferit va patir una fractura al nas.

Després de la investigació de la policia autonòmica va ser detingut un jove de 21 anys, que posteriorment va ser posat en llibertat amb càrrecs. En el seu escrit, el fiscal va assenyalar que després del partit “un grup d’aficionats” van cridar als seguidors i que, l’acusat, “amb total menyspreu al respecte al principi d’autoritat, va agafar un fragment de formigó de 10x10 cm i 545 grams de pes” i que, després de llançar-lo, va impactar en un dels mossos.

L’entrenador del Lleida, Manuel Jesús Casas Molo creu que l’única fórmula perquè l’equip torni al camí de la victòria amb què va començar l’any és “equilibri, responsabilitat, treball i tranquil·litat”. El Lleida rep demà al Camp d’Esports el Badalona (17.00), després d’haver sumat només dos punts dels últims 9, encara que va començar l’any encadenant dos victòries.

“Cal tenir equilibri perquè no podem passar de l’eufòria a la tristesa en tres dies”, va explicar. “Treball, perquè no entenc una altra manera d’afrontar els partits, i tranquil·litat i responsabilitat per entendre que l’equip està en una competició molt dura. Confio en la plantilla, pel que veig dia a dia, i sóc optimista, perquè és la meua manera d’afrontar el futbol i la vida”, va assenyalar l’entrenador del Lleida.

També va assenyalar que, a nivell personal, “em sento superfort i animat. Estic content de l’evolució que estem tenint”, i va afegir, al seu torn, que “m’agraden els reptes que com a entrenador em posa el futbol cada setmana”.

Per rebre el Badalona té les baixes dels dos laterals, José Ruiz i Joan Oriol, a més d’Adri León, tots per sanció, mentre que Eder és dubte per lesió. Davant d’aquest cúmul de baixes Molo va dir que “el que surti ho farà igual de bé o millor”, encara que va admetre que “és un afegit més de dificultat. Són jugadors importants, però és un repte que tenim al davant, fer veure a la plantilla que tenim recursos”.

D’altra banda, el tècnic va admetre que “físicament no estem en el millor moment, després de dotze hores de viatge amb autobús i de tenir tres partits en una setmana. Però si mentalment estem bé, ho superarem”.

Companys atenen el mosso agredit, després d’un partit al Camp d’Esports l’octubre del 2018.

Companys atenen el mosso agredit, després d’un partit al Camp d’Esports l’octubre del 2018.JORDI ECHEVARRIA

tracking