SEGRE

BÀSQUET CLUBS

El Sedis vol desvincular l'equip professional de la resta de l'entitat

Pere Porta, reelegit ahir president, advoca per pressupostos diferents per garantir el futur

Pere Porta, darrere de la taula, posa amb els seus companys de junta després de ser proclamat president.

Pere Porta, darrere de la taula, posa amb els seus companys de junta després de ser proclamat president.NORBERT AGUILERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Porta va ser reelegit ahir en assemblea president del Sedis Bàsquet per als pròxims quatre anys. Serà el seu segon mandat complet, en el qual la prioritat és consolidar el projecte i garantir la viabilitat del club. És per això que la nova junta directiva vol desvincular l’equip professional, el Cadí la Seu, de la resta de l’entitat perquè “un no danyi l’altre”, va reconèixer.

Encara que s’estudia la fórmula jurídica per portar-ho a terme, ja sigui com una nova societat o entitat, tot i que sempre sota el nom de Sedis, el president urgellenc té clar que “el primer objectiu d’aquest nou mandat és aconseguir la sostenibilitat econòmica. El que hem fet aquests últims quatre anys ha estat separar una mica el que és el projecte del Cadí la Seu amb el del club, que ha complert cinquanta anys i que ha de tenir la continuïtat assegurada. En el que treballem ara és a consolidar econòmicament el projecte de la Lliga Femenina per si sol, ja que cada any té necessitats diferents i tot plegat fa que sigui més complicat mantenir un equip professional a la Seu”, va apuntar Porta.

“El primer objectiu d’aquest nou mandat serà aconseguir la sostenibilitat econòmica”, assegura Porta

“Després de guanyar la plaça esportivament és un premi per a l’equip poder competir”

El president, que ja fa sis anys que és al càrrec, a l’assumir-lo el 2014 quan se’n va anar Antoni Ferraz, assegura que una premissa que s’ha posat la junta actual “és que el Cadí no hipotequi el club. És una aposta de futur. Volem crear una figura jurídica que ens permeti gestionar-les les dos de forma independent, però sota el paraigua del Sedis. El projecte professional mai ha de fer perdre independència al club, sinó que hem de consolidar la independència pressupostària de l’equip professional respecte del club”, va afirmar.

Porta va realitzar un balanç positiu dels seus sis anys en el càrrec. “El repte més important que ens vam marcar quan vam agafar el club va ser donar continuïtat al projecte i ho hem aconseguit, amb uns resultats en l’àmbit esportiu molt bons i debutant a Europa”, va dir.

Pel que fa a nivell de club, el Sedis, que aquest any celebra les noces d’or, ha crescut des d’aleshores i actualment compta amb vint equips de base, tres sèniors, un equip professional, l’escola i la secció social, per a un pressupost global de mig milió d’euros, del qual el 60 per cent és per al primer equip.

D’altra banda, Porta també va deixar entreveure que aquest podria ser el seu darrer mandat. “No vull dir que serà l’últim a què em presenti, però hi ha d’haver gent nova. Ara seguim per consolidar el projecte i assentar les bases, però a partir d’aquí trobarem gent que empenyi tant o més que nosaltres”, va asseverar.

Pere Porta, darrere de la taula, posa amb els seus companys de junta després de ser proclamat president.

Pere Porta, darrere de la taula, posa amb els seus companys de junta després de ser proclamat president.NORBERT AGUILERA

tracking