CICLISME TITAN DESERT

Sisè podi per a Gabriel

La ciclista de Ponts finalitza en tercera posició en una competició que ha guanyat en dos ocasions || Clàudia Galicia venç per tercera vegada i es retira

La pontsicana Ramona Gabriel, després de creuar la meta a la Titan Desert.

Ramona Gabriel va finalitzar ahir a la quarta posició la cinquena i última etapa de la Titan Desert, amb la qual cosa es va assegurar el tercer lloc al podi final, de manera que ja firma sis podis en aquesta exigent cursa. La victòria en la categoria femenina va ser per a Clàudia Galicia, de Torelló, que guanya la prova per tercera vegada, després de la qual va anunciar la seua retirada del ciclisme professional.

Segona ha estat Silvia Roura, i per la seua banda en la categoria masculina la victòria se l’ha emportat Sergio Mantecón, al davant de Josep Betalú. Aquesta és la segona vegada que Ramona Gabriel finalitza tercera en aquesta prova. L’anterior va ser el 2014, mentre que ha estat guanyadora dos vegades, el 2016 i el 2018, amb dos segons llocs més el 2017 i el 2019. La ciclista de Ponts, de l’equip Garmin-Lapierre, es mostrava satisfeta d’aquest nou podi. “L’última etapa no ha estat un passeig. Tenia molt difícil atrapar la segona classificada i l’avantatge amb la quarta era còmode, però no te’n pots refiar. La sortida ha estat molt ràpida i part del terreny estava encara mullat, després de les fortes pluges de dijous”, explicava.

L’olímpic lleidatà va finalitzar al lloc 12 en la categoria Master 40 i Antoni Moreno, el 16

“Ha estat una jornada curiosa perquè hem sortit del Mini Hollywood de Tabernas i hem fet quinze quilòmetres dins del campament de la Legió, amb orquestra i tot al nostre pas”, comenta.

Respecte al seu sisè podi en aquesta exigent carrera fa una valoració molt positiva. “Hem conegut una zona nova. No ha estat la Titan del Marroc, però també hi ha hagut terrenys molt exigents i durs.” Destaca també les mesures de seguretat sanitària. “El primer dia ens van fer un test i hem estat en cada jornada dins d’un campament del qual no podíem sortir. S’ha demostrat que prenent les mesures adequades, es pot fer esport.”

Miquel Llaudet, del mateix equip, ha finalitzat tercer en Master 50 i Antoni Moreno ha estat el 16 en Master 40, categoria en la qual Sergi Escobar ha ocupat el lloc 12. En elit masculina, el també lleidatà Josep Térmens ha estat el 33.