HANDBOL FINAL FOUR

El Barça busca la desena

Liderat per un Gonzalo de Vargas sensacional, amb 16 parades, supera un lluitador Nantes || Juga avui la final contra l'Aalborg, que va eliminar el PSG

Xavi Pascual i Barbeito esclaten d’alegria al segellar la classificació per a la final de Colònia.EFE

El Barça jugarà la final de la Lliga de Campions d'handbol en superar ahir el Nantes francès per 31-26, en un xoc marcat per la superba actuació del porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas (16 parades) davant d'un rival que va plantar cara fins als últims minuts. Els blaugranes s'enfrontaran avui, a la recerca del seu desè títol, a l'Aalborg danès (18.00), que va donar la sorpresa a la primera semifinal en batre el París Saint-Germain per 35-33.

L'arrancada del Barça va ser efectiva (6-3, m.10), amb tres gols de Dika Mem, però el Nantes, amb el porter Emil Nielsen molt encertat, es va atansar (9-8, m.20) amb accions de dos exblaugrana, David Balaguer i Lazarov. Amb les rotacions pels dos costats, el Barça es va assentar millor en atac (12-9, m.23) i va obligar Alberto Entrerríos a parar el partit i ordenar més solidesa en defensa. El Nantes va tornar a atansar-se (12-11, m.25), però el duel va arribar al descans amb els blaugranes amb avantatge de dos gols (15-13).

Amb l'encert de Valero Rivera, sobretot des de set metres, i de Nielsen, el Nantes va empatar (17-17, m.38), però a partir d'aquell moment els atacs es van apagar i els porters van ser protagonistes (18-17, m.44). El Barça va saber patir, va estrènyer en defensa i va guanyar fluïdesa ofensiva i velocitat per recuperar la renda de tres gols (23-20, m.50).

Alberto Entrerríos va optar per col·locar set jugadors en atac sense porter i els blaugranes van trencar el partit amb gols a porta buida de Mortensen, Aleix i Raúl Entrerríos per segellar el pas a la final.