Un altre bany del Bayern al Barça

El Bayern palesa de nou les carències d'un Barça fràgil, sense idees i que no va arribar a rematar ni una sola vegada entre els tres pals || Va ser atropellat per un rival infinitament superior en totes les facetes i que va tenir en Lewandowski el seu estilet amb un doblet

Memphis no va tenir ahir cap opció per lluir-se          en atac.

Memphis no va tenir ahir cap opció per lluir-se en atac.EUROPA PRESS

El Barça no va poder tenir una pitjor estrena a la Champions. Va caure davant d’un incontestable Bayern de Munic (0-3), que va infligir un altre correctiu, aquesta vegada menys dolorós que aquell 2-8 de Lisboa, però que va deixar clar que l’equip de Ronald Koeman no està, de moment, per enfrontar-se als grans d’Europa.

Cada equip va posar com a titulars sis jugadors de la surrealista nit de Lisboa del 14 d’agost del 2020. Ter Stegen, Piqué, Alba, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Frenkie de Jong la van patir amb el Barça i Neuer, Kimmich, Davies, Goretzka, Müller i Lewandowski la van gaudir amb el Bayern. El Camp Nou va començar el matx encès, cantant l’himne del Barça a cappella, pressionant el rival, embogint quan Memphis es va dirigir a treure córners i entonant càntics com si, en comptes de 40.000 espectadors, 100.000 ànimes omplissin el temple blaugrana.

El Barça no perdia en el seu debut a la Champions des de la 97-98, sota les ordres de Van Gaal

Durant els primers 20 minuts el Barça va donar alguns motius als seus aficionats per a la gresca, jugant de tu a tu al Bayern, pressionant lleugerament la sortida de la pilota rival, arribant a l’àrea de Neuer de forma tímida i mantenint Lewandowski, Müller i Sané lluny de la zona de perill. El joveníssim Musiala, el substitut d’un tocat Serge Gnabry, va ser dels pocs que van aconseguir desbordar la defensa blaugrana en els primers compassos, però sempre va arribar alguna ajuda per evitar mals majors.

Però la realitat a poc a poc es va anar imposant i Sané va tenir la primera ocasió clara. En el minut 19, la seua volea va obligar a lluir-se Ter Stegen, que va rebutjar l’esfèrica entre la mà esquerra i la cara. Musiala també la va tenir vuit minuts més tard, però Piqué es va llançar a terra a temps. La suau rèplica va arribar en la següent jugada, quan Ronald Araujo va enviar desviada una rematada de cap en un córner. La influència del debutant Luuk de Jong, encara que sense nord, es va notar per les constants pilotes laterals que van buscar una referència en atac que moltes vegades no va existir.

La fortuna no es va aliar amb el Barça i un tret des de la frontal de l’àrea de Müller en el minut 34 va tocar prou en Eric Garcia com per agafar a contrapeu Ter Stegen i convertir-se en el 0-1. Una ràfega de resignació va escombrar el Camp Nou. Koeman havia recompost les baixes a la davantera amb l’esquema 3-5-2, que de passada li va servir d’excusa per reforçar el centre del camp per tal de curtcircuitar el múscul del colós alemany, una quimera. Sergi Roberto i Jordi Alba van exercir de carrilers en un onze en el qual Eric Garcia va exercir de tercer central.

El segon temps va començar amb un seriós avís blaugrana. Sergio Busquets, de forma inaudita, va provar fortuna en el minut 49 des de la frontal de l’àrea i la defensa del Bayern va evitar l’empat. En canvi, el que va celebrar dos minuts després va ser una parada màgica de Ter Stegen amb el peu dret a tret de Sané.

El porter blaugrana res va poder fer en el 56 quan Lewandowski, a porteria buida i davant de la passivitat d’Araujo, va posar la puntera per fer el 0-2 aprofitant el rebuig del pal a un tret llunyà de Musiala.

Va ser la demostració que la lògica era la millor arma del Bayern, així que Koeman va apostar per ser valent i sortir del guió. Ben aviat, en el 59, va donar entrada a Gavi i a Yusuf Demir per Sergio Busquets i un xiulat Sergi Roberto, víctima del seu baix nivell de joc i de ser l’únic capità que encara no ha firmat la rebaixa salarial.

Aquestes dos incorporacions, juntament amb la tornada de Coutinho als terrenys de joc després de pràcticament nou mesos, van animar l’equip, que va aconseguir viure en el camp del Bayern per primera vegada en el partit. Precisament una rosca del brasiler va ser la millor ocasió del matx per als blaugranes, que encara van haver de veure Alba recaient de les seues molèsties musculars i com Lewandowski feia el 0-3 després de desfer-se de Piqué. El Barça no perdia el partit inicial de la Lliga de Campions des del curs 1997-1998, quan sota les ordres de Louis Van Gaal va caure per 3-2 davant del Newcastle. Des d’aleshores, els blaugranes havien aconseguit 17 triomfs i 5 empats.

“L’equip ha jugat bé la primera part, però cal saber les condicions dels jugadors. Jordi Alba va estar malalt a la nit, Luuk de Jong jugava el seu primer partit amb el Barça i cal veure els canvis que hem fet nosaltres i els que ha pogut fer el Bayern. Cal ser realista a la vida”, va afegir. “El Bayern porta molt temps amb aquests jugadors. En dos o tres anys els nostres futbolistes joves seran millors. És dificilíssim acceptar la situació, però cal anar millorant coses”, va agregar.