ELS DETALLS

Final al somni coper del Mollerussa

El Mollerussa, que es va avançar per mediació de Putxi, va aguantar 51 minuts i va plantar cara a tot un Primera en un Municipal amb ambient de festa || El Getafe va marcar els dos primers gols de penal i va acabar imposant la lògica diferència de categories

El Mollerussa va tutejar en la primera part el Getafe.

El Mollerussa va tutejar en la primera part el Getafe.SEGRE

El somni del Mollerussa a la Copa del Rei es va prolongar durant 51 minuts, fins que el Getafe va aconseguir remuntar el marcador i fins que als locals els va aguantar el físic. Però fins llavors, els del Pla d’Urgell van aconseguir tutejar un rival de Primera divisió, avançar-se al marcador i veure, per aquelles coses del futbol, com l’equip madrileny marcava els seus dos primers gols de penal i l’1-3, amb el qual l’ex del Lleida Jaime Mata rubricava un hat-trick, arribava en un clamorós fora de joc que l’àrbitre no va apreciar. A més, en aquesta ronda copera no hi ha el VAR.

Els primers 45 minuts van ser de nivell, amb un Mollerussa molt ficat en el partit i un Getafe, amb molt pocs titulars en el seu onze titular, al qual li va costar entrar en el joc. A més a més els d’Alexis Pintó van aconseguir el que semblava impossible: avançar-se al marcador amb un gran gol de Putxi (3’), que ja havia sentenciat l’eliminatòria prèvia davant del Penya Independent d’Eivissa, a la sortida d’una falta lateral contra els madrilenys.

Quique Sánchez Flores, que ja havia perdut Chema lesionat en la fase d’escalfament, va veure també com el seu davanter mexicà Macías havia de ser substituït en el minut 23 per lesió. I en això va sortir guanyant el quadre blau perquè el seu substitut, l’exblaugrana Sandro Ramírez li va donar molta més mobilitat al seu atac i es va compenetrar molt més amb Jaime Mata, que ja havia aconseguit l’empat al transformar un penal que ell mateix va fabricar (17’) amb un bon control d’esquena a la porteria lleidatana que va provocar la falta del defensor del Mollerussa.Amb tot, el Mollerussa havia tingut, amb 1-0, una segona oportunitat amb una excel·lent rematada llunyana de Trota (12’) que va obligar a lluir-se Yáñez.

A poc a poc el Getafe va anar imposant-se sobre el terreny de joc, tenint el control de la pilota, movent-la d’un costat a un altre del camp buscant sempre la verticalitat davant de Pau Bosch. Macías (19’), abans de la lesió, i Iglesias van tenir el gol a les botes però no van encertar amb la rematada final.La segona meitat va ser una altra cosa. Després de dos aproximacions del Mollerussa, el Getafe va trobar la inspiració en tan sols set minuts que van acabar sent fatídics per als locals. Primer, un penal a Sandro Ramírez (51’) que va transformar Mata.

El mateix Sandro (56’) va obligar a lluir-se Pau Bosch en un excel·lent llançament de falta i, ja en ple festival visitant, Mata aconseguia l’1-3 en una jugada en la qual va arrancar en fora de joc (57’) i Sandro Ramírez aprofitava un rebuig en un rebuig al pal de Joan Martí per sentenciar l’eliminatòria (1-4).A partir d’aquí, el Mollerussa es va relaxar i més després que un objecte llançat des de la grada impactés al cap d’un auxiliar d’Hernández Hernández, que va manar aturar el joc abans que Poveda arredonís el marcador (1-5).

Alexis Pintó. El tècnic local va qualificar l’eliminatòria d’“una gran festa per a la ciutat i un premi per als meus jugadors

Alexis Pintó, entrenador del Mollerussa, va valorar l’eliminatòria amb el Getafe com una “gran festa per a l’afició, la ciutat i els meus jugadors independentment del resultat”. Pintó va assegurar sentir-se orgullós de l’equip perquè “ha competit fins on ha pogut i a més ha aconseguit avançar-se al marcador i ens ha permès somiar durant uns minuts”. L’entrenador lleidatà no va voler valorar els dos gols de penal del rival ni el tercer en possible fora de joc.

“El Getafe és un rival de Primera divisió i nosaltres som a Primera Catalana, així que la diferència és més que evident, però l’important és que mai no hem abaixat els braços i hem competit bé, especialment al primer temps. Després s’ha demostrat la categoria que hi ha entre un i un altre equip”. Acabat ja el somni coper, Pintó va destacar que cal centrar-se una altra vegada en la Lliga, i després d’uns dies de descans (el Mollerussa no té partit aquest cap de setmana) “de començar a preparar l’enfrontament contra el líder Vilafranca”.Per la seua part, Quique Sánchez Flores, tècnic del Getafe, va elogiar la capacitat de lluita del rival que va aconseguir avançar-se al marcador.

“Nosaltres sabíem com havíem de jugar i a poc a poc hem acabat imposant el nostre joc.”Encara que, com va reconèixer, l’objectiu principal del Getafe és la Lliga i aconseguir la permanència, “a la Copa no renunciem a res perquè és una competició bonica i ens fa il·lusió passar unes quantes rondes i arribar al més lluny possible”. Quique Sánchez Flores va destacar que “he vist coses interessants en els no habituals”.

Tots els favorits van avançar ronda sense sobresalts

Els cinc equips de Primera divisió que van entrar en acció ahir a la Copa del Rei, el Vila-real, el Granada, l’Alabès, el Celta i el Getafe, no van tenir problemes per avançar en una competició on el principal sobresalt el va patir l’Almeria, líder de Segona, que es va salvar gràcies als penals contra l’Águilas, de Segona RFEF, després d’acabar el partit amb empat (1-1).El Vila-real va golejar el Victoria, de Regional (0-8), en la tornada de Gerard Moreno que va firmar dos dels gols. En la mateixa línia es va mostrar el Granada contra el Laguna (0-7). L’Alabès va vèncer 0-3 l’Unami encara que no va poder desencallar el xoc fins a l’hora de joc, i el Celta va escombrar l’Ebro (0-5) en un xoc sentenciat al descans amb els gols de Santi Mina i Solari.

Tots els favorits van tirar endavant passada la primera ronda. El Valladolid, l’Osca, l’Sporting, l’Alcorcón, el Cartagena i el Burgos, de Segona divisió, també van passar de fase.D’altra banda, la Reial Societat, el Sevilla, el Betis, l’Espanyol i el Mallorca començaran avui dimecres la seua etapa en la qual intentaran evitar ensurts i sorpreses amargues.

L’Espanyol s’enfrontarà a Cantàbria al Solares Medio Cudeyo, de la Regional Preferent. Finalment, encara que no estiguin en la màxima categoria, també jugaran avui dos campions copers com el Saragossa, que visitarà el Mensajero, i el Deportivo, que s’enfrontarà a Múrcia a l’UCAM.