SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Els ucraïnesos Gontxaruk i Svitiukha arriben avui al Lleida Esportiu

Està previst que s'entrenin demà i estiguin disponibles davant del Terrassa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos ucraïnesos que incorporarà el Lleida per reforçar la plantilla d’aquí a finals de temporada, Danilo Gontxaruk i Denís Svitiukha, arribaran avui a la capital del Segrià i està previst que s’entrenin a les ordres de Gabri demà. El club treballa a contrarellotge per inscriure’ls abans d’aquest dijous, que és el dia de tancament de la finestra de transferències que va obrir de forma extraordinària la FIFA el passat 10 de març perquè els futbolistes que juguessin en equips d’Ucraïna i Rússia poguessin trobar col·locació en un altre club a causa de la guerra. Gontxaruk és un davanter centre de 19 anys (Kropívnitski, 13-7-2002), d’1,77 metres i 74 quilos, format a les categories inferiors del Xakhtar Donetsk i que ha arribat a jugar al primer equip.

Abans de recalar cedit aquesta temporada al Mariúpol havia estat fins i tot inscrit a la Champions. De fet, la temporada 2020-21, al partit Reial Madrid-Xakhtar que van guanyar els ucraïnesos per 2-3 va estar a la banqueta, encara que no va arribar a jugar.En el cas de Denís Svitiukha, és un extrem esquerre de 20 anys (Maksimilianovka, 8-2-2002) de gran envergadura (1,86 metres i 80 quilos) que també es va formar al Xakhtar Donetsk i va ser cedit aquesta temporada al Mariupol.Gairebé tota la plantilla del Mariúpol es va quedar a Turquia, on es van concentrar per preparar la segona volta del campionat, que no es va reprendre per l’esclat de la guerra el 24 de febrer. Hi ha algunes excepcions com l’entrenador Ostap Markevitx, que és a València, ja que coneix bé la zona valenciana a l’haver estat tècnic al planter del Vila-real.

El president del Xakhtar, Rinat Akhmetov, poderosíssim empresari del sector miner amb una fortuna de 6.900 milions d’euros, amb empreses a Mariúpol, va manifestar al diari Digi Sport que “les tropes russes han convertit Mariúpol en ruïnes, han matat els residents i han bombardejat la ciutat. Sota cap circumstància les meues fàbriques operaran sota ocupació russa”, va assegurar.

El club podrà seguir al Camp d’Esports aquesta temporada

El Lleida Esportiu podrà seguir utilitzant el Camp d’Esports fins al final d’aquesta temporada, després que la Paeria hagi estimat la petició de suspensió cautelar de l’acord del ple que rescindia el conveni de cessió. L’alcalde, Miquel Pueyo, va avançar aquesta decisió a Ua1 Ràdio.

Ara el ple municipal d’aquest mes haurà de decidir quin dels dos recursos de reposició interposats accepta, si el de Luis Pereira o el dels germans Esteve. Al final de temporada, si no hi ha contratemps, Paeria i Pereira firmaran un nou conveni.

Els ucraïnesos Gontxaruk i Svitiukha arriben avui a Lleida

Els ucraïnesos Gontxaruk i Svitiukha arriben avui a LleidaMARIUPOL

Els ucraïnesos Gontxaruk i Svitiukha arriben avui a Lleida

Els ucraïnesos Gontxaruk i Svitiukha arriben avui a LleidaMARIUPOL

tracking