Plàcid debut del Cadí a Europa

El Cadí es passeja davant del Grengewald luxemburguès per sumar la primera victòria a la EuroCup i trencar una ratxa de dos derrotes || Primera victòria al Palau de la temporada

Les jugadores del Cadí van celebrar amb el públic la primera victòria de la temporada al Palau.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va tenir un debut europeu força plàcid davant d’un rival, el Grengewald luxemburguès, que mai va posar en un compromís una victòria local que es va consolidar en un gran primer quart (24-7). Les de l’Alt Urgell, que van arribar a guanyar per 27 punts poc abans d’arribar al descans, es van relaxar a la segona part i el seu rival va retallar distàncies, però van acabar guanyant per 24 punts (71-47) per sumar la primera victòria de la temporada al Palau en la seua tercera participació a la EuroCup i, de passada, trencar una ratxa de dos derrotes que portava en la competició domèstica. Jordi Acero ho tenia clar a la prèvia, el seu equip havia de sortir molt intens al darrere per anar ràpid a la contra.

I així ho va fer el Cadí en un primer quart en el qual va deixar liquidat el matx. El 7-0 de sortida, amb triple de Laia Raventós i dos cistelles fàcils de Peña i Bahí, deixaven ben clares les intencions de les lleidatanes, que no van deixar pensar les luxemburgueses, que estaven negades en atac. Amb el 12-2 en l’equador del període, amb sengles tirs lliures d’Ari Pujol i una cistella de Brotons, el tècnic visitant va haver de parar el partit, però ni amb aquestes no va poder canviar l’esdevenir del duel, que tenia clar color lleidatà.

La segona cistella de Brotons i la primera d’una recuperada Kovacevic van situar el 16-2. Va despertar James per trencar la sequera, però el Cadí va seguir a la seua i va tancar el primer acte amb 17 punts a dalt (24-7).El conjunt urgellenc no va abaixar els braços i amb Kovacevic de protagonista, autora de cinc punts gairebé seguits, va ampliar l’avantatge fins als 19 punts (32-11), coincidint amb un triple de Soler. El Grengewald vivia de l’anotació de Vuckovic, la més entonada, però el Cadí seguia en mode devastador, dominant el rebot ofensiu i gaudint de segones i fins i tot de terceres opcions.

Aquest domini es va traduir en el marcador, que a l’equador del quart mostrava el màxim avantatge, 23 punts, 38-15. Francesco Manti va tornar a parar el xoc, però tampoc va trobar la reacció de l’equip, força negat en atac i amb moltes imprecisions. Tunstull, un pèl desapareguda fins llavors, va exhibir el seu poder sota cèrcol per situar la màxima renda en tot el duel, 27 punts, 46-19, si bé al descans es va arribar amb 46-21.Tot estava més que decidit i només faltava per veure quina seria la diferència per la qual acabaria guanyant el Cadí.

Així ho va certificar Tunstull anotant la primera cistella del segon temps, que tornava a situar el màxim avantatge en el lluminós (48-21), però a partir d’allà les urgellenques es van relaxar i el Grengewald ho va aprofitar per reduir distàncies. Set punts seguits de James (48-29) van obligar Jordi Acero a demanar un temps mort per evitar mals majors, però la situació no va millorar. La nord-americana del quadre luxemburguès va continuar anotant davant d’un Cadí que semblava un altre, molt imprecís i desencertat en el tir.

El Grengewald va arribar a reduir el desavantatge fins als 16 punts (52-36), després de completar un parcial de 4-15, però Koenen es va encarregar de frenar la sagnia i tornar a situar la renda per sobre de la vintena de punts al final del tercer assalt. L’esforç físic va passar factura a les visitants i el Cadí, una mica més entonat, va resoldre el primer compromís europeu sense conflictes per una diferència final de 24 punts que li dona moral per a l’important duel de Lliga de diumenge vinent amb el Leganés, també al Palau.

“Necessitàvem aquesta victòria per agafar confiança”

Jordi Acero es va mostrar molt content per la primera victòria al Palau de la temporada que “per a nosaltres era molt important”, va dir. “Els primers 20 minuts hem fet el que volíem, ser intenses i agressives i hem trencat el partit, però a la segona ens ha costat. Necessitàvem la victòria per agafar confiança”, va puntualitzar.