SEGRE

MOTOR DAKAR

Sainz diu adeu al Dakar i Esteve continua a l'alça

Al-Attiyah guanya i sentencia davant dels accidents del madrileny i Peterhansel

Sainz va tenir un accident al mateix punt que Peterhansel que el va deixar sense opcions de guanyar.

Sainz va tenir un accident al mateix punt que Peterhansel que el va deixar sense opcions de guanyar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El qatarià Nasser al-Attiyah ja veu el camí lliure cap al seu cinquè Dakar després de vèncer en la sisena etapa, que va estar acompanyada pel malson d’Audi amb l’accident que va costar l’abandó al francès Stéphane Peterhansel quan mantenia un mà a mà amb el vigent campió, i el xoc que ha acabat amb les opcions de Carlos Sainz de guanyar la prova. El qatarià va volar al final de l’etapa més llarga d’aquesta edició del Dakar i va consolidar el liderat, rumb al seu segon títol consecutiu. La jornada va començar amb un Peterhansel llançat, marcant els millors temps en els primers 200 quilòmetres, fins i tot davant d’Al-Attiyah, en un inici molt igualat amb els favorits pugnant per emportar-se l’etapa.

Però quan assolien el quilòmetre 212 de l’especial –de 358 fins a Riad–, Peterhansel va tenir un accident en el qual el seu copilot, Edouard Boulanger, va resultar ferit per l’impacte, havent de ser evacuat en helicòpter. Gairebé en el mateix punt, Carlos Sainz també va veure frustrat el seu avenç per un incident.La tripulació espanyola no va patir danys físics, però el seu cotxe sí que va quedar molt danyat, amb problemes de bateria, en la suspensió i la caixa de direcció. Una aturada que es va fer eterna i que implica que les seues opcions per guanyar la carrera desapareguin.

Al-Attiyah, acompanyat per Sébastien Loeb i Henk Lategan en el podi de la sisena etapa, és ara més líder de la general, amb més d’un minut sobre el segon.Per la seua part, Isidre Esteve va salvar sense errors una jornada molt traïdora per a alguns dels favorits de la carrera i va entrar al lloc 53, ascendint dos llocs més i situant-se ja en el Top 25, i el 23 de la categoria T1. “El cotxe funciona a la perfecció i continuem avançant en la competició. Caldrà aprofitar les oportunitats que tinguem en les pròximes etapes, perquè arribaran”, va afirmar el pilot d’Oliana.D’altra banda, en motos, Joan Barreda va entrar quart a 2.33 minuts de Luciano Benavides, guanyador de la jornada, i és quart a la general, a gairebé 11 minuts del nord-americà Skyler Howes.

tracking