ATLETISME CARRERES POPULARS

Mig miler d'atletes a la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques

Mig miler d'atletes van participar en la vintena edició de la cita, puntuable per a la Lliga Ponent || Roc Bellostas i Eva Ledesma guanyen en llarga distància

La sortida de la prova al passeig del Terrall, que va estar ple de públic animant els atletes.GERARD HOYAS

Prop de mig miler d’atletes van participar en la vintena edició de la Cursa de l’Oli, que es va disputar ahir a les Borges Blanques i era puntuable per a la Lliga Ponent. L’organització, a càrrec del Club Atlètic Borges, va crear dos traçats de 10 i 5 quilòmetres, amb part de recorregut urbà i trams de camins per camps farcits d’oliverars. Els guanyadors de la carrera de 10 quilòmetres van ser Roc Bellostas i Eva Ledesma.

Bellostas (Katoa) es va imposar en la categoria masculina amb un temps de 32:06, 30 segons davant de Roger Estradé (Xafatolls). El podi el va completar Xavier Sahuquillo (Borges), amb un crono de 34:37.

D’altra banda, en categoria femenina la vencedora va ser Eva Ledesma (Tri-4.40), amb un crono de 35:56. Núria Tilló (Xafatolls) va entrar 42 segons després i Alba Bellostas (Tri-4.40) va aconseguir el tercer lloc en el podi, amb un temps de 38:45. Ledesma, guanyadora de la cita femenina, va ser vuitena en la general. A més, Jordi Camats i Laura Pallejà van ser els vencedors en la prova de 5 quilòmetres.

Camats (Clos Pons Thai Runners) es va imposar en la cita masculina amb un temps de 17:44, seguit a 18 segons d’Òscar Aran (Finques Prats Runners). El tercer calaix del podi el va ocupar Pau Arrufat (Borges), a 37 segons del vencedor. Pallejà (Runner’s Balaguer) va ser la vencedora en la categoria femenina, completant el recorregut en 19:56.

En segona posició va entrar la independent Laia Gil, a 54 segons, mentre que el tercer lloc va ser per a Laura Quintana (Tri-4.40), que va traspassar la línia de meta a 33 segons de la segona classificada. La pròxima prova de la Lliga Ponent serà el diumenge 29, amb la Cursa Agro-Llobera Sant Blai.