SEGRE

DEFUNCIONS CULTURA

Mor als 50 anys el professor de la UdL Joaquim Capdevila

Filòleg i especialista en sociologia històrica

L’historiador i professor Joaquim Capdevila, en una imatge del 2014.

L’historiador i professor Joaquim Capdevila, en una imatge del 2014.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El filòleg especialitzat en sociologia històrica i semiòtica Joaquim Capdevila i Capdevila, també professor de la Universitat de Lleida (UdL), va morir ahir als 50 anys. Va nàixer a Maldà el 1967 i era llicenciat en Filologia Catalana i en Psicologia i doctor en Lingüística.

Exercia com a docent a la facultat de Lletres de la UdL, en el grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual, des del 2004. Concretament, impartia les matèries de Semiòtica i Psicologia de la Comunicació. També havia estat professor de Lingüística, Semiòtica i Teoria de la Comunicació a la Universitat de Barcelona.

Capdevila era també investigador, expert en pobles de l’Urgell i la Segarra i autor de llibres com Tàrrega (1898-1923): economia, política i imaginari. A més a més, va ser un dels millors estudiosos del catalanisme, amb obres com Art i catalanisme: entre la inquietud regeneradora i la voluntat institucionalitzadora. Josep Güell (1899-1930).

De fet, en aquest camp va ser prolífic, amb més publicacions. Així, va ser coeditor i coautor del llibre La festa a Catalunya. La festa com a vehicle de sociabilitat i d’expressió política, i coautor del volum Societat catalana, societat limitada? Així mateix, va obtenir la Borsa d’Estudis Eusko-Ikaskuntza-Institut d’Estudis Catalans pel seu treball Les lluites pel ben parlar i contra la blasfèmia a Catalunya i al País Basc en el marc del seu despertament nacional (2004).

També va ser actiu en el teixit associatiu, com per exemple membre de la junta de l’Associació Alba des de l’any 2012. El funeral està previst per avui, a les 10.00 hores, a l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba, a Tàrrega.

tracking