SEGRE

TRADICIONS FESTES

Cervera obre la 41 edició de la Isagoge

Oferirà trenta-un actes culturals i artístics fins al pròxim dia 22 de setembre || Joanpere Massana presenta la seua obra per visitar la casa Duran i Sanpere a través de la mirada d’un nen

Escultures de l’artista de Ponts Joanpere Massana a la casa Duran i Sanpere de Cervera.

Escultures de l’artista de Ponts Joanpere Massana a la casa Duran i Sanpere de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista de Ponts Joanpere Massana va presentar ahir a Cervera Absències i presències, una aproximació a la casa Duran i Sanpere a través de la mirada d’un nen. Els tons ocres, monocromàtics i severs de la casa prenen una nova dimensió a través de les pinzellades de l’artista jugant amb colors, l’aigua, els peus d’un nen i les flors. “Les flors ens diuen que som efímers”, va apuntar Massana. Les seues formes i vitalitat són momentanis com la gent que van viure a la casa. Massana ha dissenyat un ambient en cada estança jugant amb els colors d’uns cards mirant a terra com si fossin gotes d’aigua. Aquesta proposta ha estat escollida per la Generalitat com a iniciativa pedagògica pilot per a les escoles. Segons va explicar la directora del Museu, Carme Bergés, es pretén que els estudiants aprenguin a crear a través d’aquesta exposició, que estarà oberta fins al pròxim dia 7 de gener.

L’acte d’ahir va inaugurar la 41 edició de la Isagoge, que es prolongarà fins al proper dia 22 amb un total de 31 actes culturals. Enguany pren com a base les arts en el sentit més ampli: arts escèniques, visuals, literàries, gastronomia, dansa, fotografia, circ, arquitectura i música. Entre les ofertes destaca aquesta nit la novena edició de la Nit del Teatre Viu. Gairebé un centenar d’actors i actrius locals oferiran una marató de quatre hores de teatre. L’organització va a càrrec del col·lectiu La Famiglia, al Gran Teatre i de forma gratuïta.

tracking