SEGRE

INFORME

La inversió publicitària creixerà un 2,3 per cent gràcies a les edicions 'online'

El màrqueting mòbil encapçala la previsió d'increments

La inversió publicitària creixerà un 2,3 per cent gràcies a les edicions 'online'

La inversió publicitària creixerà un 2,3 per cent gràcies a les edicions 'online'EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inversió publicitària en mitjans creixerà aquest any un 2,3%, fins els 12.392 milions d’euros, un augment que se sustenta bàsicament en els mitjans digitals i en les versions "online" dels tradicionals, ja que aquests últims creixen per sota de la mitjana del mercat.

Són dades de l’estudi Zenthinela, elaborat per Zenith a partir de les previsions dels directius d’empreses anunciants i fet públic aquest dilluns, que preveu que la inversió publicitària en mitjans no convencionals pugi un 0,9 %.

El creixement més important s’espera per a les accions de Màrqueting Mòbil (missatgeria, aplicacions i d’altres) però encara en xifres petites (0,5 %), mentre que la inversió més gran continuarà corresponent al Mailing Personalitzat (1,9 %).

En els mitjans convencionals el creixement més gran es preveu per a la inversió que es dirigeix a dispositius mòbils (on l’augment serà del 8,7 %), però també per al vídeo en línia (8,2 %), internet (7,9 %), xarxes socials (7,2 %), publicitat exterior digital (5,4 %) i canals de televisió de pagament (4,6 %).

La inversió més gran, no obstant això, continuarà dirigint-se a televisió, si bé els panelistes adverteixen que l’augment d’audiència de les plataformes de vídeo streaming (OTT) -com Netflix, HBO o Amazon TV- farà que disminueixi la inversió publicitària en aquest mitjà (-4,1 %).

Quatre de cada deu directius considera que el canvi d’Executiu que es va produir mitjançant la moció de censura de la primavera passada ha perjudicat la inversió publicitària, una opinió que després d’haver anat empitjorant a cada nova onada de l’estudi sembla estabilitzar-se "just quan el Govern ha convocat eleccions".

tracking