SEGRE

ENTITATS INICIATIVES

Jornada de Down Lleida per impulsar una societat inclusiva

Usuaris de l’entitat reclamen respectar els seus drets i demanen finançament

La jornada va comptar amb un taller de teràpia canina per a nens i adults a la plaça Sant Francesc.

La jornada va comptar amb un taller de teràpia canina per a nens i adults a la plaça Sant Francesc.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones van participar ahir durant tot el dia en les activitats programades per Down Lleida dins de la quarta edició de la jornada Canvia la teva mirada amb l’objectiu de recaptar fons per donar continuïtat als projectes de l’entitat i reivindicar una societat més inclusiva a tots els nivells. Fins a 18 espais van estar disponibles ahir per tota la ciutat perquè els ciutadans poguessin conèixer de prop el treball de l’associació i parlar amb les famílies per impulsar la visibilitat de les persones amb Down.

La plaça Sant Francesc va acollir una sèrie d’activitats el moment cabdal de les quals va ser la lectura del manifest a càrrec de dos voluntaris i usuaris, Ester i Joan. Tots dos van reivindicar la necessitat de continuar treballant per una societat més inclusiva, perquè es respectin els drets del col·lectiu (entre aquests el de vot) i van sol·licitar a les administracions que aportin més finançament perquè puguin tenir una vida autònoma i independent amb accés a una sanitat, educació, treball i l’habitatge dignes. “La sort de tenir-te” és el lema d’aquest any del Dia Internacional de la Síndrome de Down, celebrat el passat 21 de març. La presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán, va assenyalar que les famílies han creat “una xarxa d’amistats i suport” i que han tingut la sort de conèixer persones amb altres capacitats que han tingut “l’oportunitat” de desenvolupar-les. Per continuar amb aquesta tasca, Sanjuán va instar les administracions, presents ahir a l’acte, a continuar donant suport a les entitats. “No ens abandoneu”, va reclamar.

Clam pel dret de vot

L’associació Dincat es va concentrar ahir a la plaça Catalunya de Barcelona en un acte reivindicatiu per reclamar els drets de les persones amb discapacitat. El manifest es va dividir en tres parts en defensa de la igualtat de capacitats, veu i vot i oportunitats. Albert Ros, de l’Associació Alba de Tàrrega, va ser un dels participants en la lectura, en la qual les entitats van destacar que les persones amb discapacitat ja podran votar en les pròximes eleccions. Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, els va mostrar el seu suport.

tracking