SEGRE

ESGLÉSIA NOVES TECNOLOGIES

La diòcesi d'Urgell rebrà almoines pel telèfon mòbil

La diòcesi d’Urgell posa en marxa els ‘caixonets d’almoina digital’ en parròquies de la Seu, Balaguer i Vielha || A través del sistema Bizum es podran fer donatius de manera digital

Els feligresos podran fer els donatius a través del mòbil sense haver d’anar a l’església o a missa.

Els feligresos podran fer els donatius a través del mòbil sense haver d’anar a l’església o a missa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passar la plateta sense anar a missa o a l’església ja serà possible a partir d’ara en quatre-centres parròquies de la diòcesi d’Urgell, la de Sant Ot i la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, Santa Maria de Balaguer i Sant Miquèu de Vielha. Només es necessita tenir instal·lat el sistema Bizum al telèfon mòbil, l’aplicació que permet enviar i rebre diners a través de les entitats bancàries. El bisbat d’Urgell i CaixaBank presentaran aquest matí la iniciativa i tots els detalls a la catedral de Santa Maria de la capital de l’Alt Urgell. El projecte, amb els denominats caixonets d’almoina digital de CaixaBank, s’ha començat a implementar aquests dies i permet fer donatius sense ser físicament a l’església. “L’usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seua aportació a la parròquia a través del mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte”, van informar ahir des de la diòcesi lleidatana.

Precisament ahir, CaixaBank també va presentar aquest sistema al santuari del Rocío, a Ayamonte (Huelva). En aquest cas, permet poder fer efectius donatius amb qualsevol mitjà de pagament, tant si es tracta d’un telèfon mòbil, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch.

“L’usuari pot trobar-se a qualsevol lloc i enviar igualment la seua aportació”

D’aquesta manera, accepta aportacions de la quantitat que desitgi l’usuari fins a un màxim de 20 euros, i no importa si el client és de l’entitat o no i tampoc el tipus de targeta que tingui. El sistema es va estrenar recentment a l’hospital San Juan de Dios de Bormujos (Sevilla).

En aquesta mateixa línia, el Banc Sabadell va llançar la tardor de l’any passat un sistema de cobrament de donatius amb targetes i mòbils amb tecnologia contactless en institucions religioses i benèfiques. Un dels primers dispositius, el disseny dels quals imita un faristol, es va instal·lar a la catedral de l’Almudena de Madrid.

L’arquebisbat de Tarragona va anunciar que s’afegia a aquesta iniciativa a començaments d’any i que ho oferiria a les seues parròquies. Aquest nou faristol disposa d’una pantalla tàctil on la persona que vol fer el donatiu pot escollir l’import de l’aportació econòmica que vol fer. L’operació és com la d’un caixer automàtic.

Aplicacions per confessar-se, resar i inclús una versió del Pokémon Go L’Església intenta no ser aliena a les noves tecnologies i fins i tot compta amb aplicacions. És el cas de Confessor GO, que facilita l’administració online del sagrament de la confessió. L’aplicació mostra la informació en temps real dels llocs i els horaris en els quals els confessors anuncien que estaran disponibles per administrar el sagrament. Segons aquesta aplicació, ho fan servir 272 de 18.164 sacerdots i 618 de 34.710 centres catòlics. També es pot resar gràcies a Click to Pray, una aplicació que va captivar el papa Francesc, un defensor d’internet i de les xarxes socials. Va sortir a la llum l’any 2016 i permet als usuaris interactuar amb altres fidels i compartir oracions. A més, l’octubre de l’any passat, el Vaticà va llançar Follow JC Go, la versió religiosa de Pokémon Go. El joc consisteix a buscar personatges bíblics mentre es passeja per la ciutat. Els jugadors poden crear fins i tot el seu propi equip d’evangelització.

tracking