SEGRE

ANIMALS ESTIU

Crida de les protectores d'animals perquè falta personal a l'estiu

Les protectores d’animals fan una crida a la solidaritat perquè falta personal a l’estiu || Necessiten persones que ajudin a netejar el recinte, donar menjar i medicar els gossos

Voluntaris i la responsable de la protectora Lydia Argilés de Lleida, ahir amb alguns dels gossos.

Voluntaris i la responsable de la protectora Lydia Argilés de Lleida, ahir amb alguns dels gossos.ALBERT GODIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els voluntaris són els motors de les protectores i, si no hi ha gent compromesa que cuidi els animals, al final no podrem acollir més gossos.” Així de contundent s’expressava ahir Sandra Oró, d’Amics Peluts del Baix Cinca i protectora de Seròs, una de les entitats que a les portes de les vacances d’estiu fa una crida a la solidaritat dels lleidatans per la falta de mà d’obra. Entre deu i quinze persones col·laboren amb aquesta protectora de forma altruista durant tot l’any encara que, segons va destacar Oró, “qualsevol ajuda és bona perquè hem de fer-nos càrrec d’un centenar d’animals, que necessiten que els donin menjar i els netegin les instal·lacions cada dia”.

Per la seua banda, Ana Sánchez, d’Amics dels Animals del Segrià, va explicar que “cada vegada hi ha menys gent que vol comprometre’s amb les protectores, on necessitem voluntaris que hi vagin regularment per netejar, subministrar medicaments als gossos i gats i vigilar-los mentre són al pati”. “És una feina dura però també molt reconfortant perquè et converteixes en la família d’aquests animals mentre troben una nova llar”, va explicar Sánchez, que va destacar que “l’única manera d’ajudar de veritat aquests animals és implicant-se directament, fent-se soci de la protectora o adoptant”. Són diverses les tasques que s’hi han de dur a terme i es distribueixen entre els diferents voluntaris i, encara que inclouen visites al veterinari i desparasitacions, el principal objectiu és “cuidar els gossos i gats perquè estiguin en les millors condicions”.

En aquesta mateixa línia es van expressar també des de la protectora Lydia Argilés, on només tres voluntaris fixos es fan càrrec de dos-cents animals entre setmana. “El voluntariat no és un joc, ja que requereix persones que estiguin disposades a invertir-hi temps i energia”, van assegurar. Així mateix, totes les entitats coincideixen en la importància de conscienciar sobre la importància de l’esterilització.

tracking