SEGRE

CERTÀMENS GASTRONOMIA

Agramunt, la terra del torró

La Fira del Torró incorpora una nova firma del sector i comptarà amb els mediàtics xefs Marc Ribas i Jordi Cruz || La mostra, els dies 12 i 13, reunirà 75 expositors i 115 parades

L’ajuntament i els respresentantes del sector del dolç van presentar ahir l’edició número 31 de la fira.

L’ajuntament i els respresentantes del sector del dolç van presentar ahir l’edició número 31 de la fira.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt es convertirà en la capital del dolç els dies 12 i 13 d’octubre. Ho farà amb la celebració de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que en la 31 edició incorpora una nova firma torronera, de forma seran sis les empreses del sector presents. Així mateix, val a destacar la participació dels mediàtics xefs Marc Ribas i Jordi Cruz. El primer presentarà un gelat de xocolate a la pedra de Jolonch i un torró picant amb la col·laboració de Torrons Vicens i el segon donarà a conèixer el seu primer torró d’autor, elaborat per la nova firma, Virginias. La directora de la fira, Tamara Lombardo, va explicar que Virginias s’ubicarà al Pavelló Agroalimentari perquè, encara que té la seu social a la localitat, encara no compta amb el certificat d’IGP Torró d’Agramunt, si bé ha iniciat els tràmits per aconseguir-ho. Les altres firmes torroneres seran al Pavelló Dolç.

L’alcalde, Bernat Solé, va destacar que el certamen ha pogut superar les trenta edicions pel “bon saber” dels mestres torroners i xocolaters, que “han mantingut la tradició i l’han combinat amb la seua capacitat innovadora per convertir aquests productes en referència a Catalunya”.

Gelat de xocolate a la pedra, un torró picant o de cervesa seran algunes de les novetats

Una altra novetat és el trasllat a l’entrada de les pavellons de la Carpa de la Cuita, on es fan les demostracions. A més, per primera vegada, els tiquets per a l’Aula del Gust i l’Aula del Tast podran comprar-se per internet a partir del dilluns 7 per obrir aquests espais als visitants en la qual hi haurà propostes de professionals del sector com Laura Martín, Eric Ortuño, Alfredo Machado, Rafel Mur i Zoe Valero.

El certamen reunirà 75 expositors, 115 parades al carrer i l’espai gastronòmic i musical Les Foodgonetes comptarà amb dotze food trucks, amb un concert d’El Petit de Cal Eril dissabte a la nit.

Torrons Vicens afronta la campanya amb 270 empleats Torrons Vicens, una de les sis firmes participants, presentarà un torró picant al costat del xef Marc Ribas així com un torró de cervesa amb el xef pastisser Albert Adrià. Aquestes són dos de les novetats per a la pròxima campanya. Altres productes nous són el torró cremós d’ametlla amb pistatxo a la sal i el praliné de torró amb xocolate a la pedra, un homenatge a la fira d’Agramunt, els dos elaborats pel mestre torronaire i propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, i del qual fabricaran dos barres gegants, de 250 quilos cada una, que es repartiran el diumenge 13 entre els assistents a la fira. Velasco va definir el la proposada picant de Marc Ribas, coneguda com Torró Brutal, com un producte amb “amb molta personalitat”. L’empresa està ja a tot ritme per a la campanya de Nadal. Per a això compta amb 270 treballadors, 70 de contractats per a la campanya. A més, en el que va d’any, ha incrementat un 23% la facturació i ara l’empresa treballa en una nova sèrie de xocolates i torrons amb ginseng per a Corea Així mateix, obrirà el proper mes una botiga a Mèxic i ha renovat la botiga d’Agramunt instal·lant un obrador que permet fer demostracions en directe.

L’ajuntament i els respresentantes del sector del dolç van presentar ahir l’edició número 31 de la fira.

L’ajuntament i els respresentantes del sector del dolç van presentar ahir l’edició número 31 de la fira.SEGRE TÀRREGA

tracking