SEGRE

COMUNICACIÓ GUARDONS

Premi Nacional de Comunicació per al Grup Segre

La Generalitat li atorga el guardó de Comunicació en la categoria de periodisme de proximitat || El jurat també destaca la xarxa de corresponsals al territori i la conversió digital

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Segre ha estat distingit aquest dimarts amb un dels Premis Nacionals de Comunicació 2019, guardons creats per la Generalitat el 1999 per reconèixer cada any les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana. El jurat de la XVIII edició, presidit per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, va atorgar al Grup Segre el guardó en la categoria de comunicació de proximitat destacant que els diversos mitjans del grup –el diari SEGRE, Lleida Televisió i el web segre.com– “converteixen la proximitat en un valor del periodisme, ja no tant per la proximitat geogràfica sinó també per la proximitat als fets, notícies i reportatges que es transmeten”.

El Premi Nacional de Comunicació reconeix també la trajectòria del diari SEGRE, que el mes passat va complir els 37 anys, i que s’ha convertit, des de fa dècades, en líder indiscutible dels mitjans de comunicació a les comarques lleidatanes. Actualment compta amb uns 80.000 lectors diaris (segons l’Estudi General de Mitjans), quatre vegades més que el seu perseguidor a Lleida, La Vanguardia.

A més, el jurat va destacar també “l’aposta del Grup Segre per mantenir una completa xarxa de corresponsals pel territori i l’adaptació als nous formats digitals”. En aquest sentit, val a destacar les delegacions que el grup de comunicació manté tant al Pirineu, a la Seu d’Urgell, com al pla, a Mollerussa per a la comarca del Pla d’Urgell i a Tàrrega, per donar cobertura a l’Urgell i la Segarra. Així mateix, ja fa deu anys que el grup va estrenar el web segre.com i el diari digital, amb un servei que en l’actualitat arriba als 4 milions de pàgines mensuals.

El president Quim Torra presidirà l’entrega dels premis el 13 de novembre al Palau de la Generalitat.

Els responsables de l'àrea de digital i de 'segre.com'

El mitjà de comunicació líder a Lleida

Han passat poc més de 37 anys des que el diari SEGRE va nàixer el setembre del 1982 en un primer pis d’un edifici de la rambla Ferran. En les gairebé quatre dècades de la seua cita diària amb els lectors, el Grup SEGRE (també amb Lleida TV i en format digital a les xarxes socials) s’ha consolidat com el mitjà de comunicació de referència a les comarques de Lleida, líder indiscutible d’audiència.

El naixement del diari

-

1982

: El 3 de setembre va sortir al carrer el primer número del diari SEGRE , editat llavors des d’una petita redacció en un pis de la rambla Ferran de Lleida.

Del blanc i negre al color

-

1992

: En ple any olímpic de Barcelona, el diari va començar a publicar les fotos en color, i es convertia així en pioner en aquesta transformació tecnològica.

En català, amb doble edició

-

1997

: L’11 de setembre, la Diada catalana, SEGRE es va estrenar en català amb una doble edició, novetat a Catalunya.

Lleida Televisió

2001

: La retransmissió en directe el 10 de maig del pregó de la festa major de Lleida va estrenar Lleida TV, avui una de les cadenes locals de més audiència de Catalunya.

La sala de control i realització de Lleida Televisió

A les xarxes

-

2009

: Al setembre es va posar en marxa segre.com i el diari en format digital. Avui compta amb 440.000 usuaris al mes.

Premien també el periodista Ramon Besa i ‘Merlí’ El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació del 2019 va distingir també la popular sèrie de TV3 Merlí en la categoria de televisió, “per la seua gran acceptació de públic i crítica”; el periodista esportiu Ramon Besa en la categoria de premsa, “per la llarga i prolífica trajectòria professional en diversos mitjans, que l’ha convertit en un referent de l’ofici”; i el magazín L’altra Ràdio de Ràdio 4 en la categoria de radiodifusió, en la persona del seu director, Cinto Niqui Espinosa, en el quarantè aniversari en antena d’aquest programa i les seues més de 2.300 emissions, que l’han convertit en el més veterà de la radiodifusió catalana. A més, el Nacional de Comunicació per a mitjans digitals va correspondre al diari Crític “pel seu periodisme alternatiu”, mentre que Jaume Alemany, director de màrqueting de Damm, va ser reconegut en la categoria de publicitat. També es van atorgar dos mencions d’honor per a la trajectòria periodística de Tomàs Alcoverro i per al lideratge audiovisual europeu de la productora Mediapro.

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.AMADO FORROLLA

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.

Una de les àrees de la redacció de SEGRE, amb les seccions de Societat i Cultura en primer terme.AMADO FORROLLA

tracking