SEGRE

COMUNICACIÓ GUARDONS

Grup SEGRE, Premi Nacional de Comunicació

Rep el Premi Nacional de Comunicació 2019 en la categoria de proximitat en un acte al Palau de la Generalitat || El president Quim Torra reivindica el periodisme “crític amb el poder”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup SEGRE va rebre ahir en un acte celebrat al Palau de la Generalitat el Premi Nacional de Comunicació 2019 en la categoria de periodisme de proximitat, una distinció que suposa un nou reconeixement al mitjà de comunicació de referència i líder d’audiència a les comarques de Lleida, amb 37 anys d’història. Robert Serentill, president del Grup SEGRE, va rebre el guardó de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat pel director executiu, Juan Cal, i el director de Redacció, Santiago Costa. SEGRE va posar així l’accent lleidatà en una vetllada en la qual també es van concedir diversos guardons en categories de ràdio, televisió o publicitat, entre d’altres.

IMATGES Mira les imatges de l'entrega del Premi Nacional de Comunicació

En aquest context, el president Torra va reivindicar el bon periodisme, el que “contrasta les fonts, el que és crític amb el poder i honest amb si mateix, el que pregunta i repensa, i que rectifica si és necessari, i dubta a escollir l’adjectiu final que posarà a la seua crònica”. D’aquesta manera, Torra va destacar que els premiats “representen els valors més genuïns de la comunicació”.

Després de rebre la distinció, Robert Serentill va remarcar en el seu discurs que el premi al Grup SEGRE sigui en la categoria de comunicació de proximitat perquè “aquest és l’objectiu des del nostre naixement, estar a prop de la nostra gent i ser el transmissor de les seues inquietuds”. Serentill va repassar algunes de les fites de les gairebé quatre dècades del grup de comunicació: “Els primers a fer una doble edició en català i castellà; la televisió local que dóna cobertura a tota la província; l’edició digital que permet una informació online dinàmica i permanent; i una planta d’impressió que té clients per tot el país i les comunitats veïnes.” Amb un punt crític, també es va congratular que “la nostra tasca sigui reconeguda a la capital del nostre país, on sovint no arriba l’esforç i l’empenta de les comarques”. Finalment, Serentill va afegir que aquest reconeixement “ens encoratja a seguir en la mateixa línia per aconseguir una Lleida més pròspera en una Catalunya més plena”.

UN PREMI DE TOT LLEIDA Robert Serentill, president del Grup Segre

"Molt Honorable Sr. President, Vicepresident, Conselleres, President de la Diputació de Lleida, Tinenta d’Alcalde de la Paeria, Secretaris, Jurat, Premiats, companys i amics, bona tarda a tothom. Gràcies per aquest reconeixement a la tasca d’un grup de persones que des de fa 37 anys hem contribuït a bastir un grup de comunicació en el qual intentem recollir el pols de Lleida, transmetre les seues aspiracions, fer d’altaveu a les seues reivindicacions, compartir els èxits i els maldecaps dels lleidatans i lluitar per millorar la nostra societat, perquè des del primer número SEGRE està indissolublement vinculat a Lleida. Aquest és un premi col·lectiu i vull compartir el reconeixement de la Generalitat i del jurat amb tots els que han fet possible la consolidació de SEGRE com a grup de comunicació capdavanter a Lleida, especialment amb tots els companys que dia a dia treballen des dels diferents mitjans i departaments per mantenir el rigor, l’eficiència i la professionalitat que sempre han marcat la nostra trajectòria. És un motiu especial d’orgull, el premi al periodisme de proximitat, perquè precisament aquest és l’objectiu des del nostre naixement, estar a prop de la nostra gent i ser el transmissor de les seues inquietuds. I estem contents que la nostra tasca també sigui reconeguda a la capital del nostre país, on sovint no arriba l’esforç i l’empenta de les comarques. Vam ser des de Lleida els primers a fer una doble edició en català i castellà; vam aprofitar l’impuls del diari per aixecar un grup multimèdia, amb la televisió local, que dona cobertura a tota la província, l’edició digital que permet una informació online dinàmica i permanent, una planta d’impressió que té clients arreu del país i les comunitats veïnes, i un munt de projectes sempre vinculats a la comunicació i a Lleida, perquè és el nostre món i el que dona sentit al nostre Grup. Finalment, felicitem tots els premiats i reitero el meu agraïment en nom dels meus companys als membres del jurat i a la Generalitat, perquè el premi ens encoratja per seguir endavant en la mateixa línia i per aconseguir una Lleida més pròspera en una Catalunya més plena. Moltes gràcies."

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat l'acte al Palau. Han recollit el guardó el president del Grup Segre, Robert Serentill; el director executiu, Juan Cal, i el director de diari Segre, Santiago Costa.

Lliurament del Premi Nacional de Comunicació a Grup SegreAmado Forrolla

Juan Cal, Santiago Costa i Robert Serentill van rebre ahir el premi al Grup SEGRE de mans del president Torra a la Generalitat.

Juan Cal, Santiago Costa i Robert Serentill van rebre ahir el premi al Grup SEGRE de mans del president Torra a la Generalitat.AMADO FORROLLA

tracking