SEGRE

TRADICIONS POLÈMICA

Denuncien destrosses a les tronques de Nadal de Tremp

Durant el cap de setmana passat

Una de les tronques de Nadal afectades.

Una de les tronques de Nadal afectades.AJUNTAMENT DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tremp va denunciar ahir que durant el cap de setmana diverses tronques de Nadal instal·lades la setmana passada pels carrers del municipi amb motiu de les festes nadalenques han estat objecte d’actes vandàlics. Així, des del consistori, van informar que els ornaments tenien nombrosos desperfectes i que alguns estaven destrossats per complet. “Rebutgem aquest tipus d’actes i conductes incíviques que van en contra del que pretenen les campanyes de Nadal, que és afavorir la convivència i la cohesió social”, va explicar el govern local mitjançant un comunicat.

D’altra banda, la capital del Jussà ja escalfa motors per celebrar la tradicional festa de L’aixecada del ninot del 28 de desembre, que aquest any arriba a la quaranta-tresena edició. Aquesta tradició va començar ja fa més de quatre dècades, quan un grup de monitors de La Casa del Sol Naixent van construir una llufa gegant i la van penjar al campanar.

Actualment són els joves de l’entitat i del municipi els que durant el matí del dia 28 dissenyen la llufa seguint una temàtica diferent cada any i acaben penjant-la. 

tracking