SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

El coronavirus 'desinfla' el Mobile

Facebook i AT&T són algunes de la vintena d’empreses que han confirmat la seua retirada del saló de telefonia mòbil per precaució || El Govern es reuneix avui amb Sanitat i apel·la a la calma

Empleats amb màscares confeccionen camises d’aïllament al comtat de Zouping (Xina).

Empleats amb màscares confeccionen camises d’aïllament al comtat de Zouping (Xina).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mobile World Congress del 2020 es desinfla per culpa del coronavirus. Des de diumenge, el nombre de cancel·lacions a la principal fira de telefonia mòbil del món ha estat constant i a hores d’ara ja són més d’una vintena les empreses que han confirmat que rebutgen venir a Barcelona per “precaució”.

Entre les més importants a cancel·lar la seua presència al Mobile hi ha el gegant de la comunicació en xarxa Facebook, però no és l’única.

La última a anunciar la seua retirada ahir va ser la nord-americana AT&T, que es va afegir a Ericsson, empresa que tenia previst un estand de més de 6.000 metres quadrats a la fira; Sony, LG, Cisco, Intel, McAfee, la xinesa Vivo o la japonesa NTT Docomo són algunes altres de les empreses que finalment tampoc seran a Barcelona.

Fins ara, tant l’organització com el Govern han mantingut que el Mobile World Congress se celebrarà del 24 al 27 de febrer, com està previst, tot i que divendres es reunirà el consell general de GSMA, l’organitzadora del congrés de telefonia, per decidir sobre l’assumpte. Per la seua banda, hi ha altres companyies que reduiran la seua presència o que han cancel·lat alguns dels actes previstos, com ZTE o TCL.

També la noruega Telenor va confirmar que reduirà la presència de treballadors a la fira, que està monitoritzant la situació de ben a prop i encara no ha descartat prendre mesures de prevenció.

Tanmateix, altres companyies confirmen la seua participació en el Mobile. En aquesta posició, Xiaomi, empresa dedicada al desenvolupament de telefonia mòbil intel·ligent, va assegurar la seua assistència, encara que també ha decidit reforçar les mesures de seguretat. La també xinesa Oppo, per la seua part, va confirmar l’agenda i tindrà presència a la capital catalana.

Pel que fa al posicionament de les administracions, la portaveu del Govern de Catalunya, Meritxell Budó, va apel·lar a la calma i va voler recordar que ningú ha “recomanat” que s’anul·li l’esdeveniment o els vols a Barcelona, i que la Generalitat “està preparada” davant del que pugui venir. En aquest sentit, va subratllar que s’està “treballant de forma coordinada” amb la resta d’administracions que tenen competències en salut pública”, que són el Govern central i l’ajuntament de la capital catalana.

Alhora, el flamant ministre de Sanitat, Salvador Illa, viatjarà avui dimecres a la capital catalana, on té previst celebrar una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i va assenyalar que “no hi ha cap raó de salut pública perquè no se celebri el Mobile”.

L’OMS va decidir utilitzar un nom que “pugui pronunciar-se i no al·ludeixi a una localització geogràfica específica, un animal o un grup de persones” per evitar estigmatitzacions. El nom naix d’un acrònim en anglès a partir de l’expressió corona virus disease (malaltia de coronavirus) i serà un estàndard per a eventuals brots de coronavirus en el futur

Per la seua banda, la Xina ha confirmat que s’ha superat el miler de morts pel brot, que ja s’enfila fins a la xifra de 1.016.

tracking