SEGRE

La Generalitat impulsa una aplicació mòbil per assessorar sobre el confinament

La Generalitat impulsa una aplicació mòbil per assessorar sobre el confinament

La Generalitat impulsa una aplicació mòbil per assessorar sobre el confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest divendres que la Generalitat ha posat en marxa una aplicació mòbil per informar i assessorar a la ciutadania sobre el confinament pel coronavirus. En roda de premsa telemàtica, ha explicat que l’aplicació ha de servir "d’acompanyament i porta d’entrada a tota la informació i els serveis que el Govern posa a disposició de la ciutadania, d’autònoms i d’empreses durant i després del confinament".

Una de les principals funcions és un assistent virtual basat en intel·ligència artificial, que servirà per resoldre els dubtes de la ciutadania sobre higiene i salut, desplaçaments permesos o prohibits, certificats i tràmits administratius, cobertures de companyies d’assegurances, aspectes tributaris, ajuts a treballadors, empreses i autònoms, i qüestions sobre el curs escolar, entre altres.

L’aplicació està disponible des d’aquest mateix divendres a la pàgina web confinapp.cat i en els propers dies es podrà descarregar als dispositius mòbils, i Budó ha assegurat que no "es demana cap dada personal", només el perfil per saber si es tracta d’una persona autònoma, un empresari o un treballador, per exemple.

Segons ella, aquesta iniciativa també ha de servir per detectar i solucionar les "necessitats socials" que sorgeixin durant el confinament, i ha cridat a empreses tecnològiques a desenvolupar aquestes solucions, que s’aniran incorporant en l’aplicació.

tracking