SEGRE

PATRIMONI ARQUEOLOGIA

Una moneda i un camafeu, nous tresors de Iesso

Comença el XIV Curs d'Arqueologia a la ciutat romana de Guissona

Les actuacions se centren en les termes, la muralla i l’hostal.

Les actuacions se centren en les termes, la muralla i l’hostal.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona va iniciar dilluns la catorzena edició del Curs d’Arqueologia que cada any dóna inici a les excavacions al parc de la ciutat romana i que aquest any es prolongarà durant els mesos de juliol i agost. Com a curiositat, en la segona jornada de treball els arqueòlegs van trobar una moneda de l’època romana i un camafeu, relleu en una pedra preciosa que en aquest cas sembla que formava part d’un anell.

Segons el director del Museu de Guissona, David Castellana, les peces encara estan pendents d’estudi malgrat que, en el cas del camafeu, tot apunta que dibuixa la forma d’un gos assegut en posició de descans. La pandèmia ha obligat a adaptar les excavacions del curs, que es prologaran fins al proper dia 17 i només compten amb la participació de quinze estudiants d’universitats catalanes, “per tal d’evitar desplaçaments innecessaris durant el període de risc”, segons va assenyalar Castellana.

Les actuacions se centraran en la zona dels jardins de les termes, a la muralla i a l’hostal, ubicats aquests últims a l’entrada del parc romà. A la tarda realitzen visites a altres elements del patrimoni de la zona.

Així, durant la jornada d’ahir, van visitar la Torre de Vallferosa a Torà i durant la setmana vinent tenen previst traslladar-se el jaciment romà de Puig Castellar, situat entre Biosca i Talteüll. Quan finalitzi el curs d’arqueologia donaran continuïtat a les excavacions el grup de professionals de la Universitat Autònoma de Barcelona, liderat pels doctors Josep Guitart i Joaquim Pera.

Artistes locals en els Capvespres a la Romana La festa tomana de Guissona mantindrà aquest any només la setmana prèvia de Capvespres a la Romana. Del 13 al 19 de juliol, la plaça Major acollirà actuacions d’artistes locals com El Petit de Cal Eril, la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve o Glòria i Maria Ribera. Les propostes són amb inscripció prèvia i aforament limitat i també inclouen una gimcana per als més petits.

Les actuacions se centren en les termes, la muralla i l’hostal.

Les actuacions se centren en les termes, la muralla i l’hostal.X. S.

tracking