SEGRE

INICIATIVES SALUT

Més de 700.000 firmes per impulsar un pla d'investigació del càncer

Una de les campanyes de l’AECC de Lleida l’any passat.

Una de les campanyes de l’AECC de Lleida l’any passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Espanyola d’Investigació sobre el Càncer (Aseica) i l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC) presentaran avui davant del ministeri de Ciència i Innovació prop de 700.000 firmes que demanen a les autoritats impulsar un Pla Nacional d’Investigació del Càncer i una sèrie de mesures per poder millorar la situació de la ciència espanyola.

L’objectiu és disposar d’un entorn adequat perquè la investigació oncològica en particular i la ciència espanyola en general puguin desenvolupar la seua feina i potenciar el sector de l’R+D+I espanyol. En concret, Aseica ha recollit un total de 329.000 firmes a través de la plataforma change.org i l’AECC ha aglutinat 331.000 firmes a través de la seua pròpia associació.

En aquest sentit, els presidents de les dos entitats, Xosé Bustelo (ASEICA), i Ramón Reyes (AECC), tenen previst reunir-se amb el secretari general de Coordinació de Política Científica del ministeri de Ciència, Rafael Rodrigo, i exposar-li, de primera mà, en quin estat es troba la investigació sobre el càncer al territori espanyol i per quina raó és necessari impulsar aquest nou Pla i un seguit de mesures urgents que cal adoptar en l’àmbit de la ciència espanyola. Actualment la supervivència dels pacients amb càncer és del 53 per cent i l’objectiu és arribar al 70 per cent en un termini màxim de deu anys.

tracking