SEGRE

OBITUARI DEFUNCIÓ

Mor l'històric polític lleidatà Ramon Companys

Va ser alcalde de Sidamon, president de la Diputació, senador i diputat al Congrés i el Parlament || Històric de CiU, va morir de càncer als 71 anys

Companys, segon per la dreta, al costat de gairebé tots els presidents de la Diputació en democràcia.

Companys, segon per la dreta, al costat de gairebé tots els presidents de la Diputació en democràcia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’històric polític lleidatà Ramon Companys Sanfeliu va morir ahir de càncer. Companys, que tenia 71 anys, va ostentar nombrosos càrrecs durant la seua dilatada trajectòria política. Tècnic agrícola de professió, va ser alcalde de Sidamon per CiU més de vint anys, concretament entre el 1979 i el 2003. També va presidir la Diputació de Lleida del 1987 al 1990. Sota el seu mandat es va constituir el Patronat de Turisme i va ser escollit el popular lema Ara Lleida. Sobre el patronat, Companys explicava el 2014 amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de l’entitat que “transmetia que ara era el moment de donar a conèixer Lleida”.

L’eslògan va calar molt fort i es va convertir en un símbol identitari que continua identificant el sector turístic de la província. Companys va ser nomenat delegat de la Generalitat del 1990 al 1992. Al seu torn, va ser elegit senador per la província a les eleccions del 1986, 2004 i 2008. Va participar com a portaveu en la VIII Reunió Mixta Interparlamentària Congrés-Senat entre Mèxic i Espanya i va ser vicepresident Tercer de la Mesa del Congrés i Secretari Primer de la Diputació Permanent del Congrés del juliol del 1999 a l’abril del 2000.

També va ser diputat a les eleccions del 1996 i 2000. Del 1992 al 1995 va ser senador designat pel Parlament. Entre altres càrrecs, també va ser diputat al Parlament a les eleccions del 1992. Una de les seues últimes aparicions públiques va ser el juliol de l’any passat, quan va participar en l’acte de presa de possessió de Joan Talarn com a president de la Diputació. En els últims anys va estar-se en un segon pla però mantenia les seues aportacions a Junts per Catalunya. Companys de formació el van definir com “un gran polític, gran alcalde, excepcional persona, de qui trobarem a faltar els savis consells”.

tracking