SEGRE

GUARDONS CIÈNCIA

Trajectòria científica de medalla

La Xarxa Vives d'Universitats ha concedit la seua màxima distinció al cirurgià lleidatà Joan Viñas || L'acte d'entrega serà el dia 20 a Tarragona

El catedràtic de cirurgia i exrector de la UdL, Joan Viñas.

El catedràtic de cirurgia i exrector de la UdL, Joan Viñas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa Vives d’Universitats ha concedit la seua Medalla d’Honor al catedràtic de Cirurgia i exrector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, en reconeixement a la seua trajectòria professional i el seu compromís amb la ciència, la llengua i la cultura. Es tracta de la màxima distinció que atorguen les 22 universitats dels territoris de parla catalana i, segons destaca el jurat de Viñas, va ser un dels impulsors dels estudis de medicina a Lleida, així com una figura clau en la constitució de la UdL el 1991. A banda d’acumular una extensa activitat assistència a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ser cap de secció de Cirurgia General, de l’àrea d’Urgències i del departament de Qualitat, “el seu compromís amb la cultura, la projecció social, a més de la seua dedicació a les persones de forma altruista i la defensa de les relacions pròximes i humanes entre pacients i professionals de la salut, l’han portat a posar la seua capacitat de gestió, coneixements mèdics i pràctica quirúrgica al servei dels més necessitats”.

La Xarxa Vives d’Universitats, de la qual Viñas va arribar a ser president, també ha distingit amb aquest guardó la catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València, Anna Lluch, que també ha estat cap del servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic de València.

Els homenatjats rebran la distinció el 20 de novembre a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, en un acte que es retransmetrà en directe.

Manuel Lladonosa, el primer docent de la UdL a rebre aquest guardó

Des del 1995, any en què es van entregar les primeres medalles de la Xarxa Vives d’Universitats, han rebut aquesta distinció 24 persones dels més diversos àmbits de coneixement. Entre elles es troba l’historiador lleidatà Manuel Lladonosa, que va rebre aquest guardó fa dos anys. Va ser la primera vegada que un docent de la Universitat de Lleida (UdL) era reconegut amb aquesta medalla. Lladonosa, figura central de la fundació de la UdL, va ser degà de Lletres del 1985 al 1988, catedràtic d’Història Contemporània del 1989 al 2011 i professor emèrit fins al 2016.

tracking