SEGRE

ART URBÀ CERTAMEN

Arranca el GarGar més llarg

Penelles acull la sisena edició del festival de murals i art rural durant els caps de setmana d'aquest mes de maig || Per 'esponjar' el públic i evitar concentracions de més de 300 persones

Participants en un curs artístic a la botiga taller Estampart.

Participants en un curs artístic a la botiga taller Estampart.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos façanes de cases de Penelles van començar ahir a acolorir-se en l’arrancada de la sisena edició del festival GarGar de murals i art rural. Serà la més llarga del certamen fins ara, ja que se celebrarà durant tots els caps de setmana d’aquest mes de maig.

El festival ja va haver d’ajornar-se el maig de l’any passat per la pandèmia i es va traslladar al mes d’agost. La prova va funcionar i ara es repetirà al llarg de deu jornades amb un objectiu clar, segons va explicar l’alcalde, Eloi Bergós: “Demanem al públic que s’espongi al llarg d’aquests caps de setmana per evitar altes concentracions de visitants a Penelles, perquè no es passi d’unes 300 persones alhora.” Tot per lluitar contra la Covid i complir les encara necessàries restriccions sanitàries en una edició que “continua sent molt especial”, com va assenyalar Mar López-Pinto, una de les organitzadores: “És un any diferent i complicat, no tenim la sensació de festa.” De tota manera, l’atractiu artístic està assegurat.

Més d’una dotzena de creadors s’alternaran setmana a setmana per lluir els seus dots en diversos murs i façanes d’aquesta localitat de la Noguera. .

Ahir van començar el duo Amazonas, format per l’argentina Natalia Andreoli i la colombiana Lina Castellanos, i l’artista SAV45, nom sota el qual s’oculta el rus establert a Barcelona des de nen Vyacheslav Gunin. Aquest va felicitar la iniciativa de Penelles perquè “m’agrada pintar en gran format i, des de la pandèmia, no podia fer-ho”.

Els tretze artistes i col·lectius d’aquesta edició s’alternaran al llarg dels cinc caps de setmana

També es va estrenar el col·lectiu InspiringBricks, amb accions murals i un singular taller de construcció amb peces de Lego. Entre altres activitats paral·leles, l’Orfeó Lleidatà oferirà avui un recital.

Un pàrquing “més dissuasiu que amb afany recaptador” Una de les novetats que es troben els visitants des d’ahir és la zona obligatòria d’aparcament. L’alcalde va assenyalar que “té un efecte més dissuasiu que afany recaptador”. En aquest sentit, va comentar que “el preu és simbòlic, de 3 euros, dissabte a la tarda o diumenge al matí, que també ens van bé, perquè el festival no té ingressos”.

tracking